Austro-Ungerska Mjölksoppa Recept

Denna österrikiska-ungerska kräm med pepparrotsuppsättning berikas med tunga piskadkräm och äggulor för en ovanlig men tillfredsställande första kurs. Vi anpassade detta recept från en i "The Viennese Kitchen: Tante Hertha's Book of Family Recipes" av Monica Meehan och Maria von Baich (Interlink Books, 2011).

Det finns en stor crossover av recept bland österrikiska, ungerska och tyska kök, där detta skulle bli känt som en krämsoppa eller kremsuppe . Även om namnen kan stavas annorlunda är smaken samma eller mycket likadana.

Pepparrot rot är infödd till de varmare klimat i Östeuropa, och vissa säger Asien, och det förekommer i recept världen över. Jämför den österrikiska-ungerska versionen med denna polska pepparrot-sopprecept , som är krämad med gräddfil, inte tung grädde som i detta recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta, skala och skära 1 pund stärkelsepotatis, som russetter, i 1/2-tums bitar och grovhacka de 2 medellökarna. Värm 1 1/2 ounces smör i en stor gryta eller nederländsk ugn över låg till medium värme tills bubblor. Tillsätt potatis och lök, och värm upp till fullt medium, rör om så småningom tills löken blir bara genomskinliga men inte mjuka och säkert inte bruna.
  2. Tillsätt 2 koppar grönsakslager och 1 kopp lågnatronhönsfris till potten, täck och koka. Minska värmen till lågmedium och simma, avtäckt, tills potatisen är öm, vilket ska ta cirka 20 minuter.
  1. Ta bort pannan från värmen och puré innehållet direkt i grytan med hjälp av en handhållen nedsänkningsblandare. Återvänd potten till medium värme och rör i 1 kopp tung piskräm, öka värmen lite för att få till en mild, men inte rullande, koka. Ta omedelbart av från värmen. I en liten skål, vispa den 1 stora äggulan med 2 matskedar torrt vitt vin och temperera med några läppar med varm soppa och sätt sedan tillbaka den härdade äggulv-vinblandningen i kruken och visp hela tiden tills den är väl införlivad och något förtjockad .
  2. Slutligen röra i 1/2 uns riven frisk pepparrot och krydda med salt och peppar, men testa soppen först, eftersom beståndet redan kan innehålla tillräckligt med salt. Servera varmt och garnera med hackad färsk dill.

Obs! Du kan också njuta av detta österrikiska-ungerska gräddfilé med pumpkonserver , som är från samma bok.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 336
Totalt fett 17 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 249 mg
Natrium 544 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 3 g
Protein 15 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)