Crock Pot Potatis och Kål Soppa med Bacon

Potatis, bacon och kål laget för att göra en fyllning huvudrätt soppa för långsam spis. Lägg bara till grönsakerna och buljongen till crock potten och sätt den i ca 6 till 8 timmar. Allt du behöver göra när du kommer hem är att lägga till lite gräddfil och kokt bacon.

Var god att variera ingredienserna med vad du har till hands. Byt purjolök med extra lök eller använd skivad skinka istället för bacon. Om du inte bryr dig om korgfrö, lämna bara dem ut.

Njut av denna läckra soppa med crusty bröd eller kex. Resterna gör en fantastisk lunch nästa dag, så oroa dig inte om du gör för mycket.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera kycklingbuljong, potatis, kål, purjolök, lök, morötter och persilja i stor skål; häll blandningen i långsam spis.
  2. Rör i salt, peppar, kargenfrön och lövblad.
  3. Täck och koka på lågt i 6 till 8 timmar eller högt i ca 3 till 4 timmar (eller tills grönsakerna är milda). Ta bort och kassera lövbladet.
  4. Kombinera lite varmvätska från långsam spis med gräddfilen i liten skål. Tillsätt blandning till långsam spis; uppståndelse.
  1. Ca 30 minuter innan soppan är klar, laga bacon i en stekpanna över medelvärme. Eller baka bacon i ugnen .
  2. Rör in det mesta av smulad bacon och spara några matskedar att använda för garnering.
  3. Smak och justera kryddorna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 320
Totalt fett 14 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 39 mg
Natrium 1,045 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 4 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)