Butternut Squash och Apple Gryta Med Crumb Topping

Denna crumble-toppade butternut squash gryta är gjord med en kombination av skivad butternut squash och äpplen. Äpplen kompletterar squashen perfekt, och den enkla smuladapningen, lätt kryddad med kanel och muskatmosa, är den perfekta efterbehandlingen.

Detta är en utmärkt sidrätter för alla höstmåltid, och det skulle vara en perfekt semestermatrispanna .

Pekannötter skulle också vara bra i topping eller använda hackade valnötter. Det är ett bra alternativ till en crumb-toppad sötpotatisgryta. Eller lägg till den i din meny tillsammans med en sötpotatisrätt.

Du kan göra denna gryta med andra typer av vinter squash också. Hubbard squash, ekollon och sockerpumpor kan användas som ersättning för butternut squash i något recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Smör en 2- till 2 1/2-kvartsbakningsfat.
  3. Skala, frö och skär squash i små skivor. Kärn äpplen, skal, och skär i tunna skivor. Kasta squash och äpplen tillsammans. Överför squash och äppelskivor till den färdiga bakfatet.
  4. Kombinera brunt socker, mjöl, salt, kanel och muskotnöt Skär smöret in med en gaffel eller konditorivaror tills det är smuligt. Strö krummor jämnt över skivad squash och äpplen. Täck grytorskålen tätt med folie och baka i den förvärmda ugnen i 50 till 60 minuter, eller tills squashen är ömt.

Tips och variationer

Mer Butternut Squash Recept

Butternut Squash Bake With Crumb Topping

Rostad Butternut Squash

Butternut Squash och pasta med salvia

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 332
Totalt fett 10 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 250 mg
kolhydrater 62 g
Kostfiber 7 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)