Brining Fjäderfä

Lägg till smak, ömhet och fukt för bara pennies

Förhoppningsvis har jag nu övertygat om att brining kan vara det viktigaste du kan göra för varje kött du förbereder, oavsett hur du lagar mat. Det är mycket viktigt om du har valt en matlagningsmetod som använder torr värme , såsom grillning eller rökning. Så när det gäller din bakgårdskokning måste du börja med en saltlake.

En liten vetenskap

En saltlösning är en saltvattenblandning. När du placerar kött i en saltlake som har mer salt än kött, kommer vätska att strömma genom cellväggarna i köttet, vilket ger fuktighet.

Du kan kontrollera detta genom att väga ett kycklingbröst och sedan placera det i saltvatten saltlösning i några timmar, ta bort och väga igen. Det kycklingbröstet är nu tyngre. Den ökade vikten är inuti köttet i form av vatten. Förutom att lägga till fukt bryter saltet ner proteiner och tendererar därför köttet.

Mätningarna

En allmän saltlösning är 1 kopp bordsalt till 1 liter vatten. Kosher och grova salter, som löser sig lättare, är lättare i volymprocent, så du vill använda ca 1 1/2 kopp kosher salt per gallon (läs mer om salt ). Detta baseras på standard salt utan jod. Du vet att din saltlake är rätt om den kommer att flyta ett rå ägg. Ett annat sätt att mäta detta, eftersom du förmodligen inte behöver en gallon för några fågelprodukter, är att använda 1 matsked salt per kopp vatten.

Det grundläggande

Ta fjäderfänet som du avser att saltlake och placera det i en lämplig storlek behållare.

Tillsätt tillräckligt med vatten för att helt täcka fjäderfä, plus tre mer inches. Mät vattnet för att bestämma mängden salt som behövs. Placera det saltet i en skål och häll tillräckligt med kokande vatten (förutbestämt självklart) för att lösa saltet. Häll detta i din behållare och tillsätt det återstående vattnet (iskallt) och sedan fjäderfä.

Nu briner du. När fjäderfäet är klart att komma ur saltlösningen, ta bort det, skölj och dränera. Det är nu klart att laga mat. Saltlösningen måste kasseras och allt tvättas noggrant.

Hur länge?

Bränning för länge kan vara en dålig sak (för mycket salt, etc.). Så det är bäst att radera på sidan av för lite än för mycket. I allmänhet brinner fjäderfä i en timme per pund. Tjockleken (eller massan) hos fjäderfän är dock viktigare än vikten. En hel kyckling bör brännas någonstans mellan 6 och 10 timmar, men en hel kyckling skärs upp, bör brännas inte mer än 4 timmar. En cornish game hönan är redo att laga mat på ungefär en timme eller två, medan en hel stor kalkon behöver minst 24 timmar.

Som alla matlagningar är brining något du borde experimentera med och anpassa sig till din egen smak, och tala om vilket genom några örter, kryddor och grönsaker för att ge din saltlake smak . Du kan också ta en titt på några av mina recept.