Zucchini Relish Recept

Denna läckra smak smakar nästan exakt som en traditionell varmkorv eller söt smak, men är gjord med sommar squash istället för gurka. Zucchini gröda är notoriskt flitiga, och det här är ett bra sätt att använda någon av den överflöden! Obs: Receptet kan fördubblas.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skiva av stammen och blommändarna på squash och kompost eller kassera dem.
 2. Häll squashen mycket fint eller puls några gånger i en matprocessor. Överför den finhackade squashen till en stor, icke-reaktiv skål (ingen aluminium).
 3. Skala löken och skiva av ändarna. Skär av paprikahålen och ta bort fröna (du kan använda en röd eller apelsin paprika för extra färg). Smaka choklad lök och paprika, eller puffa några gånger i en matprocessor. Du vill att grönsakerna ska vara i små bitar, men inte helt pulveriserade till en puree. Tillsätt lök och paprika i squashen i skålen.
 1. Tillsätt 2 matsked kosher eller annat icke-jodiserat salt till grönsakerna och blanda väl. Om det verkar som mycket salt, oroa dig inte: du kommer att skölja det mesta av det senare. Saltet finns där för att dra vatten ur grönsakerna, ett steg som resulterar i bättre konsistens och smak i det färdiga läskret.
 2. Täck skålen med grönsaker och lämna den i kylskåp i 24 timmar.
 3. Överför grönsakerna till en finmaskad sil eller sil och låt dem dränera i några minuter. Skölj dem väl med kallt vatten och låt tömma igen. Ta ut ännu mer av vätskan genom att klämma fast med dina rena händer (pressa hårt) eller genom att trycka grönsakerna mot sikten med baksidan av en träsked.
 4. Vispa majsstärkelsen eller ClearJel i den svala eller rumstemperaturäkringen. Rör i kryddor och socker. Koka upp över medium värme, rör om ofta för att hjälpa till att lösa upp sockret och förhindra klumpar.
 5. När sirapen kokar och blir genomskinlig, lägg till grönsakerna. Smaka på förnöden i 30 minuter, rör om ibland.
 6. Skaka läckan i rena, heta burkar som lämnar 1/2-tums huvudutrymme. Det är inte nödvändigt att sterilisera burkarna för detta recept. Skruva på burklockor. Process i kokande vattenbad i 15 minuter. När krukorna är bearbetade och förseglade, kommer kakushjärsen att hålla sig vid rumstemperatur i upp till 1 år. Det är fortfarande säkert att äta efter det, men kvaliteten kommer att minska. När du öppnat, förvara krukorna i kylskåpet.
 7. Alternativt kan du hoppa på burkarna i kokande vattenbadet och istället sätta dem i kylskåpet. Relishen kommer att hålla i kylskåpet i upp till 3 månader.
 1. Smaken blir ännu bättre om du kan vänta en vecka innan du äter mat.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 42
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 584 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)