Reducerad-fet Vegetarisk kronärtskocka Risotto Recept

Denna mörkskocka risotto är en gourmet vegetarisk maträtt för påsk eller någon färsk vårmåltid. Den har tofu för lite protein, och är smakad med kronärtskockor för extra smak istället för ost eller grädde, så det är relativt fetthalt eller åtminstone minskat med fett.

Recept med tillstånd av Soy Foods Council

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I sås potten över medelhög värme, värmeolja och smör. Tillsätt ris och koka, omrör ofta, tills ris börjar brinna. Tillsätt hälften av den hackade löken, sojamjölken och äppeljuice. Koka och rör om tills vätska absorberas.
  2. Tillsätt den varma grönsaksbuljan, ca 1 kopp i taget. (Boka 1/4 kopp buljong.) Koka och rör om varje tillsats tills buljongen absorberas. Minska värmen till låg, täck och koka 20 minuter.
  1. Under tiden, i liten kastrull över medelhög hög värme, laga resterande hälften av lök i 1 msk smör tills lätt brunad. Rör i vitlök och koka kort. Tillsätt tofu och laga ytterligare några minuter.
  2. Ta bort ris från värme och rör om i reserverad 1/4 kopp buljong, tofublandning och kronärtskockhjärtan. Värm igenom. Smaka med cayennepeppar till smak.

Du kanske också gillar

7 vackra vegetariska risotto

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 327
Totalt fett 8 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 569 mg
kolhydrater 53 g
Kostfiber 3 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)