Lätt smör Pecanbröd

En touch av kanel och nötkött lägger till smak för detta lätta snabbbröd. Brödet är perfekt frukost eller mellanmål bröd, och det kan även serveras som en efterrätt i stället för tårta. Skiv den och servera den med en flaska glas eller drizzle lite söt citronsås över den.

Brödet är gjord med en relativt liten mängd fett, vilket gör det lättare än många andra snabba bröd. Kärnmjölk, brunt socker och hackade pekannötter lägger smak och konsistens på det fuktiga brödet.

Känn dig fri att byta upp det något genom att använda valnötter istället för pecannor. Eller lägg till ca 1/2 till 3/4 kopp halvkaka chokladflis, hackade datum eller russin. Jazz upp med en knaprig toppning. Kasta några teskedar kanelsocker med en extra 1/4 kopp hackade pekannötter och strö dem över brödet strax innan det går in i ugnen. En streusel crumb topping är ett annat bra sätt att lägga till konsistens och smak för en daglig snabb bröd.

Servera det här snabba brödet som en kaffekaka eller frukostbröd eller som mellanmål. Det är bra med detta snabba kanelsmör eller en smaksatt krämostspridning .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Smörj och mjöl en 9-vid-5-vid-3-tums brödkanna.
  3. Blanda mjöl, bakpulver, soda, salt och kryddor i en blandningsskål. Blanda med en sked eller vispa för att blanda grundligt. Rör det bruna sockret i mjölblandningen.
  4. I en liten skål, vispa ägget lätt. Vispa i kärnmjölken och smält smör tills det är väl blandat. Rör ägg och kärnmjölksblandning i mjölblandningen tills den är väl blandad.
  1. Vik i de hackade pekannötterna.
  2. Sked smeten i den tillagade brödspannan.
  3. Bak det snabba brödet i den förvärmda ugnen i 45 till 50 minuter, eller tills en träplocka eller tårtestare som sitter i mitten kommer ut ren.
  4. Kyl brödet i pannan på ett ställ i ca 10 minuter. Vänd ut det och placera det på hyllan för att svalna helt innan det skärs.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 358
Totalt fett 18 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 102 mg
Natrium 637 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)