Slow Cooker Bean and Bacon Soup Recept

Denna läckra långkokare och bacon sopprecept är den perfekta vinterkomfortmat. Receptet är billigt, tjockt, rikt och smakfullt, med den bästa konsistensen. Servera med lite crusty bröd eller rostat vitlöksbröd och en grön sallad för en underbar måltid.

Vid matlagning av torkade bönor finns det några steg att följa. Sortera alltid över bönorna innan du lägger dem i kruken. Bönor är en rå ingrediens, och det kan vara pinnar, kvistar eller stenar blandade bland dem. Efter sortering skölj bönorna bra för att avlägsna damm eller smuts. Töm dem, använd sedan enligt receptet.

Du kan suga upp bönorna över natten innan du använder dem i receptet om du vill, detta hjälper till att ta bort sockerarter från bönorna som kan orsaka tarmförlust. Kassera blötvattnet; skölj och dränera bönorna igen och använd enligt anvisningarna i receptet.

Hemligheten till den bästa bönsoppa är att tillsätta salt tills smaken blommar. Men gör detta precis innan du serverar soppen . Lägg inte till mycket salt i början av tillagningstiden, eftersom bacon är salt.

Tomater läggs i slutet av tillagningstiden, eftersom syran i tomater hindrar bönor från mjukning, även när de är lagade i timmar! Om du vill kan du blanda några bönor för en tjockare soppa innan du lägger tomaterna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor panna, laga bacon tills det är skarpt, dränera på pappershanddukar, smula och lägg åt sidan.
  2. Tillsätt lök och vitlök till baconfettet kvar i pan; koka 3 till 4 minuter, lägg sedan i 4-5 kvarts crockpot.
  3. Tillsätt bacon, hjärtlig bönsoppa mix, morötter, vatten, salt, peppar och löklök till långsam spis och mixa bra för att blanda.
  4. Täck crockpot och laga på lågt i 9 till 11 timmar tills bönor är ömma.
  5. Tillsätt sedan tomater, rör om och koka högt i 30 till 40 minuter längre tills det är varmt.
  1. Blanda gräddfil med majsstärkelse i en liten skål med en trådvisp och rör om tills den är jämn. Tillsätt 1/2 kopp den varma buljongen från soppen och blanda väl och rör om i soppa.
  2. Täck och koka på hög 10 till 15 minuter tills det är tjockt och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 347
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 102 mg
kolhydrater 59 g
Kostfiber 15 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)