Ziemniaki z Cebulą i Koperkiem: kokt potatis med lök och dill

Koka potatis med karamelliserade lök och hackad dill är en favorit på många polska matbord. Familjer kommer att göra en måltid av dem, speciellt under Lent, tvätta dem med ett kallt glas kärnmjölk. Denna potatisrätt passar bra med fläsk, kyckling, nötkött, skinka och fisk, vilket gör den till perfekträtt för nästan alla måltider.

Detta recept kräver karamelliserande lök, som är enkla att göra, kräver bara några ingredienser och lite omrörning på spisen. Om du råkar ha lite karamelliserad lökåterbagning, använd dem alla i det här receptet. Om inte, kanske du vill dubbla den mängd som krävdes här och spara extra för att lägga till andra rätter under veckan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att karamellisera löken, värm olivoljan med smöret i en mellandegryta tills smöret börjar skumma. Tillsätt lök och koka över medium värme tills de börjar brinna, rör om ofta, ca 10 minuter.
  2. Minska värmen till låg och fortsätt tillagning, rör om ibland cirka 20 minuter längre tills lökorna blir guldbruna. Titta noggrant mot slutet av tillagningstiden. Strö med socker, om så önskas, och laga ytterligare en minut eller två, kasta för att införliva. Avsätta.
  1. Koka potatis i en stor kruka med saltat vatten tills det är mjukt, 10 till 15 minuter. Tappa väl, återgå till kruka och sätt över låg värme i några minuter för att avdunsta kvarvarande vatten. Avlägsna från värme.
  2. Tillsätt karamelliserade lök, salt och dill. Kasta tills alla ingredienser är väl inbyggda.
  3. Överför potatis till en serveringsrätt och servera varm.

Andra Recept Använda Caramelized Lök

Att vrida skarp, bitter rålök i söta, milda karamelliserade lök som smälter i munnen kan verka som magi, men när du lagar dem och införlivar dem i andra recept kommer du att bli en troende. Vänd vanliga rätter till något spektakulärt, som denna kyckling smothered med vitlök och karamelliserad lök och grillad ost med karamelliserad lök. Kombinerad med sötpotatis och spenat, är denna karamelliserade lökter en underbar aptitretare för din nästa middag fest eller samling. Du kan också piska upp en snabb sats av karamelliserade lökkakor för att imponera på din familj och vänner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 133
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 10 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)