Den islamiska traditionen att bryta sig fast med datum

Varför datum är ett hälsosamt val

Fasta under Ramadan är från soluppgång till solnedgång. Denna tradition är förankrad i profeten Muhammads religiösa lärdomar, som citeras som att säga: "När någon av er fastar, borde han bryta sig fast med datum; men om han inte kan få någon, då (han borde bryta sig fast) med vatten, för vatten rensar. "

Marockanska muslimer, som otaliga andra muslimer runt om i världen, följer en religiös tradition av serveringsdatum ( tmar ) vid deras Ramadan iftar bord, med många gör det till en punkt att faktiskt bryta sig fast med dem. Daterna är inte bara förknippade med Ramadan , dock.

Frukten nämns mer än 20 gånger i Koranen, och de är favoriserade av många muslimer för tahneek , traditionen att gnugga något sött i munnen av en nyfödd.

Hälsosamma aspekter av datum

Vad gäller datum som gör dem till ett idealiskt och hälsosamt val för att driva en tom kropp? Till att börja med är datumen höga i socker, fiber, mineraler, fytonutrienter och (när det är friskt) C-vitamin. De innehåller också kalium, magnesium, järn och små mängder protein och fett. Datumen smälter lätt, vilket gör dem till en snabb energikälla och näringsämnen. Att äta datum efter en lång dag med fasta kan hjälpa kroppens blodsockernivån snabbt tillbaka till det normala. När det inte fastar, kommer konsumtionen av datum före en måltid att tillfredsställa känslan av hunger, vilket i sin tur hjälper till att undvika övermålning.

Datum i Marocko

Bortsett från deras religiösa betydelse var datum en viktig mat bland araberna och tidiga muslimer, och detta inflytande utvidgades till Marocko, där datum har odlats i århundraden.

Dussintals sorter odlas för både inhemska och internationella marknader, med Medjool, Halawi och Deglet Noor är bland de mest populära.

Några intressanta fakta om denna naturligt söta och populära mat:

Marockanska recept som kräver datum inkluderar: