Mjölkfri Vegan Risotto Med Svamp

Doft med en shiitake-svampbuljong, woodsy timjan och torrt vitt vin. Detta recept på krämig, men mjölkfri vegansk svamp risotto är raffinerad komfortmat, för att inte tala om betydligt friskare än smör och ost-laddade sorter.

Nyckeln till en perfekt vegansk risotto är allt i handleden eftersom konstant omröring är ett måste. Gärna lägga till andra grönsaker som broccoli eller purjolök till receptet. Det är oerhört mångsidigt och lätt att klä upp med en mängd olika örter och kryddor och mjölkfri att starta.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten värmebeständig skål, kombinera shiitake-svamparna med kokande vatten och låt dem suga, avtäckta i 30 minuter. Töm vätskan i en medelstor kastrull och använd svampen för ett annat syfte.
  2. Tillsätt grönsaksbuljongen i kastrullen, låt blandningen koka, reducera värmen till en simmer och täcka.
  3. Kasta ihop en citronsaft, spenat och salt i en liten skål. Avsätta.
  1. I en separat tungbotten kastrull över medelvärme, värm 1 matsked olivolja. Tillsätt den hackade vitlöken och lökarna och koka, rör om och om, tills löken är öm och genomskinlig, ca 6 till 8 minuter.
  2. Lägg till crimini svamp och timjan och koka tills svampen är mjuk, ca 4 minuter mer.
  3. Tillsätt de återstående 1 matsked olivolja och riset, och steka ständigt, koka tills riset är jämnt belagt och gör knäppning och poppljud, ca 4 minuter.
  4. Tillsätt vinet, omrör hela tiden tills hela vätskan är helt absorberad.
  5. Låt 3/4 kopp av simmeringsbuljongen i riset och koka, fortsätt att röra tills det mesta av vätskan absorberas. Fortsätt att tillsätta buljong i 3/4-cups steg, så att vätskan kan absorberas före ytterligare tillsats tills riset är genomskinligt runt kanterna men fortfarande fast i mitten och riset har en krämig konsistens, ca 20 minuter.
  6. Lägg till den reserverade spenat-citronsaftblandningen och koka i ca 2 till 3 minuter, ständigt omrör, eller tills spenaten är viss och ljusgrön.
  7. Rör i mjölkfri sojamargarin och näringsjäst. Tillsätt salt och peppar efter smak och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 392
Totalt fett 10 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,105 mg
kolhydrater 63 g
Kostfiber 6 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)