Inga mjölkjästrullar

Inga mjölkgåsrullar är enkla rullar som smakar bra buttered (veganskmjöl, om du undviker mejeri) eller som smörgåsrullar. De är också bra rullar för mini hamburgare och slarviga joes.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I stor skål, tillsätt jäst, varmt vatten, socker och salt. Rör om tills det är upplöst. Lägg till förkortning, äggvita från 2 ägg (spara äggulan för att borsta på rullarna) och 2 koppar mjöl. Blanda väl. Långsamt tillsätt den återstående mängden mjöl tills degen bildas. Du kan eller kanske inte använda hela mängden mjöl.
  2. Vrid degen ut på mjölkbräda. Knippa degen i ca 6 minuter, tillsätt mer mjöl genom matskedan, om det behövs. Smörj en medium skål. Sätt degen i skålen och vrid sedan degen så att degens topp också är lätt smurt. Täck skålen med en ren kökshandduk och låt degen stiga upp i varma, avdragslösa stället tills det är dubbelt i storlek eller ca 1 timme.
  1. Kasta ner degen. Vänd ut det på ett mjölat bord och knåd alla bubblorna ut i ca 5 minuter. Rulla deg ut, 3/4 tum tjock. Skär rullar med en 2-tums kaka eller kexskärare. Förvärm ugnen till 375 grader F. Smörj två bakplåtar. Ställ rullar på varje bakplåt, täck med ren kökshandduk, och låt den stiga upp i varma, dragfria ställen tills det är dubbelt i storlek eller i ungefär en halvtimme. Lätt slå äggulorna. Pensla äggulor på toppen av rullar efter att de har stigit. Sprinkla toppar med vallmofrön.
  2. Baka rullar i ca 20 minuter eller tills det är guldbrunt. Ta bort rullar från ugnen och vänd ut på stället. Servera varma eller låt rullarna svalna helt innan frysning.

Brödbakningstips

Lär dig hur man gör flätade rullar med de här instruktionerna.

Lär dig hur man gör virvelvalsar med de här instruktionerna.

Förvara jäst i en lufttät behållare och i kylskåp. Värme, fukt och luft dödar jäst och förhindrar att bröddeget stiger.

För att hålla bröd mjuk, förvara i en plastpåse.

Förvara mjöl ordentligt för att hålla det från att förstöra.

Brödmjöl har en högre mängd gluten än allsmält mjöl. Det innebär att bröd som är framställt med brödmjöl kommer att stiga högre än bröd med allmjölk. Du kan göra ditt eget brödmjöl genom att lägga 1-1 / 2 tesked gluten till varje kopp mjöl som du använder i ditt brödrecept.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 71
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 118 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)