Vitvin Spritzer: Lägg enkelt på Sparkle till vilket vin som helst

Vitvin Spritzer är en klassisk drink och en av de enklaste cocktailsna du kan blanda upp. Det kräver bara två ingredienser och är ett fantastiskt sätt att klä upp och lägga gnist på något stilla vitt vin .

Nyckeln till en stor spritzer är att se till att ditt vin och mousserande vatten är så kalla som möjligt. Detta skapar en uppfriskande cocktail som verkligen öppnar vinens aromater. Det kan också göra ett annars inte så imponerande vin roligt.

Medan du kan ändra förhållandet för att passa din smak och ett visst vin, är det ofta bäst att börja med en 3: 1-häll . Det betyder att du ska hälla 1 del soda eller vatten för varje 3 delar vin.

Vitvin Spritzer är en okomplicerad dryck, men det är också en bra grund för några förbättringar. Med rätt garnering eller någon fruktig is kan det vara lika imponerande som någon annan cocktail. Det bästa är att dess lätthet gör det till ett fantastiskt alternativ att servera vid en brunch , bruddusch, bokklubb eller någon liten, intim samling.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll ett vitt vinglas eller highballglas med is.
  2. Häll i vinet.
  3. Topp med klubbens läsk eller mineralvatten.
  4. Garnera med en lime kil eller apelsinskal.

Välj vinet

Vitvin Spritzer är ett trevligt sätt att förbättra din vinupplevelse, till och med mittflaskan. Vinet är verkligen roligt på egen hand, men det finns tillfällen när du kommer på humör för något bara lite annorlunda. Det är stunder som detta att en enkel blandad drink kommer till nytta.

Spritzer sanna skönhet är att den kommer att fungera med alla vita viner som du har till hands. Även om Reisling, Pinot Grigio och Sauvignon Blanc används oftast, kommer du också att finna en Chardonnay eller Gewurztraminer också bra.

Välj din Sparkle

Spritz spritz kommer från ett klart mousserande vatten eller läsk . Dina alternativ är lika varierade som de är med vinet.

Mousserande vatten eller mineralvatten är trevliga, rena alternativ. För en hint av frukt, prova ett av det lätt smaksatta vattnet som finns överallt nuförtiden. Smakalternativen av märken som LaCroix erbjuder några mycket roliga spritzer möjligheter.

På baksidan kan du också välja en läsk. Club soda är ett populärt alternativ som förbättrar vinens aromatiska anteckningar utan att förändra smaken för mycket.

Om du gillar att söta upp vinet, ginger ale eller en citron-lime soda är bra val. Ändå kan du också prova några av de nyare boutique-sodavatten som brukar vara lite torrare.

Ge varumärken som Q Drinks and Fever Tree ett försök. Var och en av dessa är avsedda för blandade drycker och de är lika imponerande som alla vin, vilket gör dem till en perfekt match för alla spritzer. Gärna spela med sina smaker också. Till exempel, Dry Sparkling erbjuder lavendel , rabarber och gurka sodavatten som skulle vara mest intressant ihop med ett vitt vin.

Inte din genomsnittliga isbit

Du kanske säger att is är den tredje ingrediensen i spritzer och det behöver inte vara tråkigt heller. Små detaljer kan göra stor inverkan, så var det fritt att leka med isen.

Det kan vara något så enkelt som att frysa örter eller ätbara blommor i dina iskubbrickor. Borage är en rolig och de känsliga blåblommorna ser fantastiska ut när de fångas i is . De lägger också ett tips på gurka till drycken när de smälter. Rosemary, lavendel, mint, och många andra örter är också förtjusande.

Du kan också använda frukt för att förbättra ditt spritzer. Små bär kan frysas i is eller du kan frysa frukt utan vatten. Att hålla frysta druvor i frysen är en fantastisk idé och erbjuder ett snabbt sätt att kyla alla vinklar utan utspädning. Melonbollar är också ett roligt alternativ och ett bra sätt att använda resterna efter en familjepicknick.

För en mycket rolig behandling, håll en frusen fruktpop i din spritzer. Det här är bra för sommaren och ju längre det tar dig att dricka det, ju mer frukt kommer att införa i drycken. Se till att ditt glas är tillräckligt stort för att passa isen och placera den uppifrån. Pinnen låter dig också röra som du passar dig.

Berry, persika och mango ispoppar lägger till ett gott stänk av smak och de är lätta att göra hemma. Om du vill lägga till en boozy-spark kan du till och med tänka på att skapa poplar för dina spritzers .

Hur stark är Vitvin Spritzer?

Som du kan tänka dig, är White Wine Spritzer en mycket mild blandadriken. Den enda alkoholen i det är vin, som tenderar att ligga mellan 8 och 14 procent ABV.

När exempelvis ett 10 procent ABV-vin vattnas i spritzer, kommer drycken att ha en alkoholhalt på cirka 6 procent ABV . Det är verkligen en av de mildaste drinkarna du kan blanda upp.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 70
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)