Turkiet och Hummus Sandwich

Beet hummus är stjärnan i denna friska kalkonsmörgås. Det är vackert och vibrerande rosa nyans saknar i jämförelse med dess hälsosamma attribut. Betor laddas med en mängd olika näringsämnen och fibrer som kan hjälpa till att sänka blodtrycket på bara några timmar, bekämpa inflammation och cancer och kan hjälpa till att öka ditt immunsystem. När du blandar rostade betor med kikärter, som är fyllda med friska fibrer, protein, näringsämnen och vitaminer, fortsätter hälsofördelarna att multiplicera.

Kryddad Peppar Turkiet fyller dig med ännu mer magert köttprotein medan tomaterna lägger till en fin hälsosam dos av vitamin C, D och folsyra. Fetaosten är en stor källa till kalcium, och kålspiralerna är en super mat som hjälper till att öka din hjärnkraft med gröns höga nivå av folat. Och även om brödet inte är så bra för dig, hjälper det att hålla allt ihop och det gör det ännu bättre!

Bara en varning blir denna smörgås snällig över tiden, så om du försöker göra det i förväg rekommenderar jag att du använder en baguette eller en annan typ av bröd som är tätare så att vätskorna från smörgåsredienserna inte sopa inte in brödet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att rosta brödet i en brödrost och smörja varje sida med betor hummus.
  2. Därefter skivas skiktet på alla de knäckta pepparkalkonerna, då de gula tomaten, feta, kale sprouts och den röda löken.
  3. Top med den andra skivan rostade bröd och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 241
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 405 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 7 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)