Vitlök Calamari Au Gratin Recept

Au gratin är en franskbakad maträtt som har varit passionerad av det japanska köket . På samma sätt som den ursprungliga franska versionen, är japansk au gratin bakad eller grillad tills en gyllenbrun skorpe bildas, vanligtvis från ost eller brödsmulor. Innehållet i au gratinen är krämig, rik och vit såsbaserad, ofta med olika grönsaker, proteiner eller skaldjur.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skiv ny kalamari i bettstorleksringar.
  2. Värm en liten mängd olivolja i en liten panna, tillsätt calamari ringar, krydda med salt och peppar och snabbt sautera tills bläckfisken kokas. Ta bort från värme och lägg åt sidan.
  3. I en medium skål, kombinera panko brödsmulor, torr riven parmesanost, malet vitlök och hackad persilja (reservera några persilja för garnering). Blanda tills ingredienserna är införlivade. Smaka panko-blandningen med salt och peppar.
  1. Lacka lite grunt bageriparoljaoljaolja eller andra matlagningssprutor för att förhindra att du klibbar.
  2. Lägg till kokta calamari ringar till bakfatet.
  3. Sked vitlök-panko-blandningen över bläckfisk och kappa generöst. Det verkar som om det finns en överflödig panko-blandning, men när den är bakad, kommer den att lägga till utsökt, knasande smak för maträtten. Säsong med en touch mer salt och peppar, tillval.
  4. Drizzle en generös del av olivolja över au gratin. För en rikare smak, kub ett smörklump och strö på toppen av au gratin.
  5. I en ugn eller brödrost stekar du grytan tills gratinen har en gyllenbrun skorpe, eller tills önskad färg. Garnera med extra hackad persilja. Servera omedelbart.

Ytterligare information:

Denna vitlökskalamariversion av japansk au gratin skiljer sig från den typiska krämiga gratinen genom att bläckfisken är förkokt och sedan broiled med en generös del av vitlöksparmesan panko-brödsmulor och grädden är helt utelämnad.

Resultatet är en lättare, crunchier au gratin som är det perfekta ackompanjemanget för ett islångt glas japanska öl eller skull . Tillägget av nyhackad italiensk persilja ger en uppfriskande smak till garlicky au gratin, och en duggregn olivolja ger bara en ledtråd av rikedom.

Eventuellt tillsätt bitar av kubad osaltat smör på toppen av brödsmulorna för en rikare smak.

Baksera calamari au gratinen i en större familjestilbakning, eller baka dem i mindre individuella storlek ramekiner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 222
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 112 mg
Natrium 294 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 1 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)