Engelska muffins

De flesta engelska muffinerna, både butiksköpta och hemlagade, innehåller något slags mejeriingredienser, antingen mjölk, fettfri torrmjölk eller annan mjölkhärledd ingrediens som vassle eller kasein . Dessa små muffins är dock mjölkfria och lättare att göra än du kanske misstänker! Och gissa vad? De gör inte ens i ugnen! Engelska muffins är så underbara på morgonen med hemlagad sylt, mjölkfri sojamargarin, kokosnötolja eller jordnötssmör och bananer för mejeriprodukter. Du kan också använda dem som du kan använda en bagel för lättare lunch-time-smörgåsar med lite tomat, gurka, groddar, avokado och en sprinkling av salt och peppar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor blandningsskål, smör försiktigt upp varmt vatten, varm sojamjölk, socker och jäst för att lösa upp sockret. Låt stå i 5 minuter eller tills skum. Under tiden siktar mjöl och salt i en annan skål.
  2. Blanda smält sojamargarin i jästblandningen, var försiktig med att din margarin är ljummet och inte varm. Tillsätt mjölblandningen i flera tillsatser tills den bildar en mjuk, men inte klibbig deg. Knäböj bara tills det är elastiskt, återgå sedan till en lätt oljad skål och täck i 1 timme till 1 1/2 timme, eller tills den fördubblats i bulk.
  1. Rikta ett stort bakplåt med pergamentpapper och strö över pergamentpapperet generöst med majsmjöl. Kasta ner degen, men överhett inte. Vrid degen ut på en ren arbetsyta, och använd en lättmjölkad rund kexskärare, skär degen i cirklar och placera muffinsna på det färdiga arket som ditt arbete. Täck löst med en ren handduk och låt uppstå i 30-40 minuter.
  2. Värm en lätt oljad griddle till 300 F, eller över låg värme. Lägg försiktigt muffinsna på grillen och koka i 10 minuter på varje sida, eller tills det är lättbrunt. (Det här är den del där muffinsna puffar lite på insidan och gör alla dessa nooks och crannies!) Överför engelska muffins till en kylkylare för att svalna. Förvara i plastbrödsäckar i upp till en vecka.

* Detta recept som skrivet är lämpligt för mjölkfria och veganska dieter, men som med något recept som är avsett för personer med kostbegränsningar eller allergier, se till att läsa ingredienserna på alla ingredienser för att se till att det inte finns några dolda mjölkprodukter ingredienser eller andra allergener som gäller för dig.