Engelska Cider, Somerset Cider, Brandy och Apple Juice

Cider har varit en populär drink i Storbritannien i århundraden, särskilt Somerset cider. I Somerset växer äppelodlingar i överflöd och deras jord och klimat är viktiga ingredienser i ciderframställning, på samma sätt som vingårdar är vin. Traditionell bondgårdscider i Somerset beror på sitt ursprung inte bara för klostrets historiska äppelplantor utan för generationer av småbönder i hela länet.

Historia

Gården cider har producerats i länet i Somerset i South West England i århundraden och var väldigt mycket länets livsnivå. Det tidigast registrerade namnet på cider är tillbaka i 1066 efter det normanska erövringen; Normanerna hade en stark tradition av äppelodling och ciderframställning.
År 1664 gjordes den första mousserande cideren på Montacute. År 1894 fanns 24 000 hektar cider fruktträdgårdar registrerade i länet, men mekanisering och nedgången i cider popularitet har sett att antalet minskat dramatiskt. Sedan mitten av nittiotalet har det blivit renässans för att producera lantbrukscider och återplantning av och restaurering av traditionella ciderplantor.

Typer av cider

Lantgård Cider
Det finns små fruktträdgårdar som gör den mycket potenta bryggan av bondgård "scrumpy" den sanna Farm Cider som är gjord av ren cider äppeljuice, pressad och mognad i ekfat på gården.

Det producerar en grumlig, blekfärgad cider med en stark lukt och smak av äpplen och en lite bitter eftersmak.

Kommersiell Cider
Kommersiella verksamheter producerar en jämn raffinerad cider populär i Storbritannien och utomlands. Krav på att cider sköt upp när Magners lanserades med £ 22million reklamutgifter och cider blev chic och unga.

Kommersiell cider bearbetas och sötas och en väldigt annorlunda produkt till lanthuscider. Ofta är det inte den dryck som serveras på pubar (varav många ägs av de stora bryggerierna) och köps i stormarknader.

Apple Brandy
En annan berömd dryck från området är en Apple Brandy, kallad Somerset Royal. De första skriftliga dokumenten av Cider Brandy går tillbaka till 1678 men nyligen har det skett en väckelse av intresse, som främst leddes av Somerset Cider Brandy Company, som 1989 beviljades av HM Customs, den första fullständiga cider-destillationslicensen i inspelad historia.

Äppeljuice
De flesta kommer att känna igen äppeljuice som en sötdryck. Ett nytt företag med oberoende cider-orchard-ägare - Somerset Orchards- kom tillsammans i kris när en stor ciderproducent slutade köpa sina äpplen. De lanserade sin första produkt en enda sort Cider Apple Juice. Det är inte lika söt som äppeljuice gjord av öken äpplen, och mycket uppfriskande.

En hälsosam drink?

Under de senaste tiderna betraktades drickscider som hälsosammare än dricksvatten. Cidervinäger blandad med honung används fortfarande för att förhindra artrit. Ny forskning visar att cider har höga halter av antioxidanter, inte till skillnad från rött vin. Men eftersom lantbrukscider är högre i alkohol än öl borde det alltid vara full i mått.