Enkelaste tomat, majs, basilika och mozzarella pasta

En av de saker jag behöver ständigt påminna mig om, och återuppliva och återuppliva är konsten att INTE lägga till en sak till ett recept. Det är ofta så frestande - det finns den burken artichoke hjärtan! Det finns den kvarvarande tapenaden! Det är inte så att dessa ingredienser inte skulle vara välkomna i skålen ... det är att skålen är helt fantastiskt utan dem.

Det finns ingen bättre tid att återställa denna viktiga regel för matlagning än mitten av sommaren. Tomater. Majs. Basilika. Hårt stopp. Och så kämpade jag upp med att kasta ytterligare ett halvt dussin ingredienser i denna pasta sallad, nöjda mig med lite färsk mozzarella och en lätt balsamisk olivolja dressing. Och åh, mina döttrar, om denna tomat, majs, basilika och mozzarella pasta sallad inte äter sommar på sitt bästa, vet jag inte vad som är.

Det finns inget som en nyplockad tomat från trädgården. Varje tomatälskare värt sitt salt (och en skivad tomat som ströks med salt är en av de bästa måltiderna någonsin, fullstopp) vet att smaken av en tomat som köpts i en stormarknad är oföränderlig med den nyvuxna tomaten. Så om du har trädgårdstomater är det här receptet att använda dem! Om du inte har en bakgårdsmängde tomater, gå till jordbruksmarknaden, eller kontrollera om din stormarknad bär lokala tomater, så många är idag! Men du får dem, denna färska, herby pasta sallad kommer inte att svika.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en stor kruka med vatten till koka. Väll upp saltet och sätt tillbaka till koka. Koka pastan enligt förpackningsanvisningar. Under de senaste två minuterna av matlagning lägger du öronen av majs. När du dränerar pastaen, ta ut öronen av majs och låt svalna. Skölj pastaen snabbt i kallt vatten för att stoppa tillagningen, dränera väl och vänd till en serveringsskål.

  2. Ta bort majsen från cobs med en kniv eller en majsavstrykare. Tillsätt majs, tomater, mozzarella och basilika till pastan.

  1. I en liten behållare kombineras olivoljan, balsamvinäger, salt och peppar och skull. Häll dressingen över pasta sallad och kasta bra. Smak och justera kryddor (var generös med saltet). Servera vid rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 584
Totalt fett 25 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 48 mg
Natrium 438 mg
kolhydrater 70 g
Kostfiber 7 g
Protein 25 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)