Thai Smaksatt Pan Fried Fried

Vad som gör detta recept så speciellt är den smala thailändska citrongräs-honungsås som gifter sig så perfekt med laxens naturliga smaker. Pan-stekning lax är snabb, och sears i smaker och omega-3 godhet av fisken. Ett extremt gott recept som kan göras på under 30 minuter, panfryst lax med thailändsk sås är utmärkt för en vardagsmiddagträd som även dina barn kommer att älska.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera alla marinade ingredienser tillsammans i en kastrull över medelhög värme. Rör när du sätter såsen i koka.
  2. Minska värme till medium och låt sjuda i 10 minuter, avtäckt. Såsen blir gradvis tjockare (lukten av vinäger är ganska skarp när den lagar mat). När såsen har förtjockat, placera i kylskåpet eller frysen för att kyla i 5 minuter.
  3. Placera laxfiléer i en platt bakpanna så att de inte staplas ovanpå varandra. När marinaden har svalnat till varma, sked 1 matsked över varje filé, slathering den över köttet. Vänd över fisken och upprepa, reservera kvarvarande sås för senare. Marinera i kylskåp 10 minuter.
  1. Placera en stekpanna eller wok över medelhög värme, så att den värmer upp i minst 1 minut innan du lägger oljan. Det hjälper till att hindra lax från att klibba.
  2. När pannan är het, lägg till 1 till 2 matskedar olja, lyft och vrid pannan för att fördela jämnt. Placera nu filéer i pannan.
  3. Låt lax steka åtminstone 2 minuter ostörd innan du vrider (om du vrider för tidigt kommer den att hålla fast), så att den kan "sear" så att den kommer att komma bort från pannans botten. Medan lax är stekning, täcka pannan med lock.
  4. Stek totalt 3 till 5 minuter per sida, beroende på fiskens tjocklek. Lax är klar när innerköttet är ogenomskinligt och flakar lätt med en gaffel.
  5. För att servera, ordna lax på en serveringsfat eller enskilda tallrikar. Uppvärm resterande sås kort och sked lite över varje filé. Strö med sesamfrön om du använder. Eventuellt kvarvarande sås kan serveras på sidan (det är utsökt över ris eller grönsaker!).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 450
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 111 mg
Natrium 774 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 1 g
Protein 42 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)