Strawberry Chicken Salad With Champagne Vinaigrette

Med färska söta jordgubbar serveras skarpa godisnötter , röda lökar, fetaost och skivad kycklingbröst över en bädd av gröna, den här salladen är en perfekt sommar (eller när som helst!) Häftklammer. Det är lätt, uppfriskande och blir en alltmer populär sallad. Men vad som verkligen sätter denna speciella jordgubbe kyckling sallad bortsett från publiken är dess champagne vinaigrette dressing.

Förbandet låter fint och smakar utsökt, men det är faktiskt överraskande enkelt att blanda ihop och förbereda. För bästa resultat, kombinera alla ingredienser i en masonburk eller annan behållare med ett återförslutningsbart lock, stäng locket tätt och skaka väl tills alla ingredienser är välkomna (se till att försegla locket väl ... annars kanske du behöver för att hålla dessa tips praktiska!). Alternativt kan du vispa allt ihop i en liten skål, men jag gillar bäst denna mason jar metod. Det fungerar också som ett enkelt sätt att lagra eventuell kvarvarande dressing du kan ha (och skär ner på disken, vilket alltid är en vinst!).

Se till att du förbereder salladsdressing först, eftersom det ger extra tid för att smakerna verkligen ska smälta ihop.

Den här jordgubbssalladssalladen är utmärkt med förkokt eller kvarstår kyckling, eller du kan grilla eller baka kycklingbröst specifikt för detta recept, och instruktioner för att göra det finns med i slutet av receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered champagne dressing först genom att kombinera extra jungfruolja, champagnevinäger, fullkorn dijon senap, citronsaft, honung, salt, peppar och vitlökspulver i en masonburk med lock.
  2. Skruva locket ordentligt och skaka väl tills alla ingredienser är välkomna. Kyl medan du förbereder din sallad.
  3. Om du börjar med okokt kycklingbröst, förbered kyckling genom att lätt borsta 3 kycklingbröst med olivolja och strö med salt och peppar. Placera i en folie eller pergamentpapperfodrad pan och baka på 350F i 25 minuter tills kycklingens interna temperatur når 165F. Skiv kyckling i bitar. I stället för att baka, kan kycklingbröst alternativt grillas med hjälp av dessa instruktioner för att förbereda , men ersätta benfritt kycklingbröst.
  1. Kombinera kyckling, kvartartade jordgubbar, valnötter, rödlök och fetost i en stor skål. Kasta liberalt.
  2. Servera tillsammans med champagne dressing - var noga med att skaka eller vispa dressing bra innan du serverar, eftersom ingredienser kommer att lösa sig.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 342
Totalt fett 27 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 43 mg
Natrium 248 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)