Klassisk Mississippi Sweet Potato Pie

Detta är en klassisk sydlig sötpotatispaj med smör och mashed-sötpotatis från Mississippi. Tårtan är smakad med vanilj och kanel. Det är bara inget som helst, speciellt för semesterns middagar i söder och över USA. Det liknar traditionell pumpa paj men har en mjukare sötare smak. Matlagningsmetoden och ingredienserna är praktiskt taget desamma som pumpa paj, förutom att du måste laga sötpotatisen. Topp med vispad grädde för en full-on behandling.

Söta potatisar är tillgängliga året runt, så känner inte att du måste vänta på en semester för att njuta av denna fantastiska efterrätt.

Du kan använda inköpt kyckling eller fruset paj bakverk eller hemlagad pajskal.

Receptet kräver uppackade pajskal. För att säkerställa en välbakad bottenskorpa, kan du delvis baka (blåkök) skorporna före fyllning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Linje 2 paj tallrikar (9 tum) med pajdegarden.
  2. Kyl tills de är ordentligt kylda medan du förbereder fyllningen.
  3. Om så önskas, baka bakskalorna delvis och kyla innan de fylls.
  4. Förvärm ugnen till 350 F.
  5. I en stor mixskål kombinerar du mashed sötpotatis, smör, socker och förångad mjölk. Vispa tills blandningen är välblandad.
  6. I en annan skål, vispa vanilj med ägg och kanel tills de är välblandade.
  1. Tillsätt äggblandningen till sötpotatisblandningen och blanda noggrant.
  2. Häll sötpotatispåfyllningen i de färdiga kylda pajskalven.
  3. Baka i den förvärmda ugnen i ca 1 timme, eller tills fyllningen är fast och en kniv som sitter i mitten kommer ut ren.

Hur man lagar och renar söta potatisar

Placera 2 medelstora sötpotatis i en stor kastrull och täck med vatten. Placera pannan över hög värme och koka. Minska värmen till medium-låg, täcka på pannan och koka tills det är ömt, ca 10-15 minuter. När potatiserna är lätta att hantera, glida skinnen av dem. Blanda sötpotatis eller puré med en nedsänkningsblandare. Mät 2 koppar.

Hur man fryser sötpotatisbit

Expert tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 212
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 73 mg
Natrium 50 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)