Hur man använder en automatisk timer med en långsam spis

Fråga

Kan jag använda en timer på min långa spis?

En timer kan vara en stor bekvämlighet när du spenderar 10 timmar hemifrån och vill laga en 8-timmars långkokare måltid. Här följer några riktlinjer som hjälper dig att göra det säkert.

Svar

Några långkokare har timers för låga, höga och varma inställningar, och det finns även Wifi-aktiverade långkokare som låter dig hantera tiden med din mobiltelefon. Det finns också tidtabeller på maskinvaruaffären som du kan fästa på din långsamma spis.

En timer gör att du kan laga en maträtt som kräver 6 till 7 timmar, även om du kommer vara borta i 8 till 9 timmar.

(Köp en enkel Touch Auto Shut-Off säkerhetsuttag från Amazon)

Om du använder en timer för att starta och / eller avsluta tillagningstiden, här är några säkerhetsanvisningar.

Se till att alla ingredienser är kylda innan du lägger maträtten ihop. Beroende på receptet kan du till och med förbereda ingredienserna natten innan och koka maten direkt i porslinets insats tills du är redo att börja timing eller matlagning.

Ställ matlagningen påbörjas inte längre än 2 timmar efter att de kylda ingredienserna har monterats i kåpan och ställ in timern, men för fjäderfä, inte längre än 1 timme senare. Den heta matlagningen får inte stå längre än 2 timmar efter det att tillagningstiden slutar, och om temperaturen är över 32 ° C, inte längre än 1 timme. "Riskzonen" för mat är mellan 40 F och 140 F.

Skadliga bakterier kan växa mellan dessa temperaturer.

Den "varma" inställningen ska vara tillräcklig för att hålla disken väl över 140 F under längre tid än 1 till 2 timmar, men en lång tid på varm kan påverka smaken och konsistensen hos maten. Följ tillverkarens instruktioner om din långsamma spis innehåller en timer och / eller en "håll varm" inställning.

Om du är i tvivel, kolla maten med en tillförlitlig snabbläs termometer.

Ett annat alternativ för en maträtt som kräver en kort tillagningstid är att laga det på natten innan, kyla det så snabbt som möjligt i grunda behållare och kyl. Värm maten i ugnen eller mikrovågsugnen nästa dag.

Du kanske också gillar

Bästa Crock-Potter och långsamma köksredskap

Mat Temperatur Diagram och Säker Matlagning Tips för Leftovers och Casseroles

Använda en mattermometer

Fördelarna med Slow Cooker Cooking

Slow Cooker Recept av Ingredient