Beignets Recept Med Choklad Bourbonsås

Beignets är den klassiska Louisiana desserten. På samma sätt som trattkaka är den stekta smeten söt, lätt och luftig - du kan aldrig äta bara en! Mitt recept ger behandla en choklad-bourbon twist, säker på att överraska allas smaklökar på din nästa fest.

Bourbon spelar också en stark roll i Louisiana kultur - det finns till och med en välkänd gata som heter det i New Orleans. Genom att lägga till denna anda till såsen är du säker på att ha en efterrätt som är full av sydlig komfort.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. För att förbereda beignetsna, häll det varma vattnet i skålen på en stativblandare och strö över jäst på toppen. Låt jästen sitta i 5 minuter och rör om den med en gaffel.
 2. Placera skålen på stativblandaren, utrustad med bröddegrokfästet.
 3. Tillsätt socker, salt, ägg, mjölk och 2 koppar mjölet och blanda på medellång hastighet tills alla ingredienser är fullt införlivade, ca 5-7 minuter.
 4. Tillsätt förkortningen och de återstående 1-1 / 2 kopparna mjöl och fortsätt blanda tills en boll av deg bildar och drar bort från skålens sidor.
 1. Avlägsna skålen från mixern, täck noggrant med plastfolie och kyl i 2-3 timmar.
 2. Arbeta i partier, rulla ut degen till 1/4 "-tick rektanglar och skär i 2" rutor.
 3. Häll oljan i en tungbottensåspotte (eller en frityrkokare) och värma till 350 grader F.
 4. Smaka beignets i satser tills de blåses upp och vänd guldbrun, 4-5 minuter, vänd dem halvvägs genom stekningsprocessen.
 5. Ta bort från potten och placera dem på en pappershandduksfodrad tallrik för att tömma.
 6. Låt dem svalna något, men äta medan de fortfarande är varma.
 7. Servera med Choklad Bourbonsås.
 8. För att förbereda Chocolate Bourbon såsen, kombinera sockret, majs sirap och vatten i en 4-Quart saucepot.
 9. Blanda blandningen till en simma över medelhög värme, rör om och om och borsta ner sidorna av kastrullen med en våt borste efter behov tills sirapen blir gyllene.
 10. Vrid försiktigt pannan och fortsätt att simma tills blandningen blir en djup gul brun karamellfärg.
 11. Ta bort potten från värmen och tillsätt långsamt den starka grädden och bourbonen, vispa hela tiden. Blandningen kommer att stiga och bubbla upp medan du lägger vätskan.
 12. Tillsätt den hackade choklad och vanilj och rör om till smält.

Kockens anmärkning: Om du vill kan du lägga till en strö av konditorisocker till heta beignets när de kommer ut ur oljan för en äkta smak. Stekning kan tyckas skrämmande först, men det behöver inte vara! Här är några tips för säker och enkel stekning. Inget bourbon till hands? Inget problem! Använd brandy, scotch eller någon annan substitution för att förbereda såsen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 724
Totalt fett 38 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 77 mg
Natrium 303 mg
kolhydrater 91 g
Kostfiber 5 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)