Dark Chocolate Truffles

Det blir inte något enklare - eller mer gott - än det här. Mörk choklad och grädde samlas för att bilda gudomliga, smält-i-munnen-mörka chokladtryffel. Använd choklad av god kvalitet för bästa resultat - choklad vars smak du tycker om fungerar bra! En matsked av rom eller brandy kan tillsättas med vanilj, om så önskas.

Dessa godisar, som de flesta tryffel, har flera stora kylperioder, så se till att du lämnar tillräckligt med tid när du gör dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie eller pergamentpapper. Placera den hackade choklad i en stor skål.

2. Placera grädden i en liten kastrull och skåll den tills bubblor ska dyka upp runt sidorna av pannan. Häll grädden över choklad och låt den mjukna och smälta choklad i en minut.

3. Rör försiktigt med inslag av grädde och choklad. Tillsätt vanilj och rör om tills det är väl kombinerat, men rör inte för kraftigt eller du kommer att införliva luftbubblor.

4. Täck tryffelblandningen med klammerfolie och låt den svalna till rumstemperatur. När det är kallt, kyl det tills det är tillräckligt skonsamt, ca 2 timmar.

5. Använd en tesked eller kakadegskopa, bilda små 1-tums bollar från ganache och placera dem på det färdiga bakplåten. Upprepa med återstående ganache. Återgå till kylskåpet för att kyla i en annan timme.

6. Placera kakaopulvret i en liten skål eller paj tenn. Damm händerna med kakaopulver och lägg en trffel i kakan, rulla den tills den är belagd. Rul truffeln kort mellan palmerna för att bilda en rund form och lägg tillbaka den på bakplåten. Upprepa med resterande tryffel.

7. Förvara tryffelarna i en lufttät behållare i kylskåp och ta dem till rumstemperatur före servering.

Klicka här för att se alla Truffle Recept!

Klicka här för att se alla choklad godis recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 87
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 22 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)