Lätt traditionellt hett korsbunrecept

God fredag ​​och påsk kan aldrig vara detsamma utan en varm, smörig het korsbulle. Detta recept med varmt korsbun är ett lättare och lättare recept än ett traditionellt hett korsbunrecept som kräver en startdeig och en långsam stigning. Receptet kan vara snabbare men på något sätt är smaken äventyrad: de söta, kryddiga bullarna smakar lika bra som de traditionella.

Vad du behöver

Hur man gör det

Obs! När det finns flera steg till detta recept, är dessa heta kryssbröd uppdelade i användbara kategorier för att hjälpa dig att planera bättre för bakning.

Gör bullarna

  1. Blanda mjöl, socker, salt och kryddor i en stor bunke. Tillsätt smörbitarna och gnid smöret i mjölet tills det liknar grov sand. Tillsätt sedan torkade frukter, blandade skal och rör om.
  2. Stänk jästen över blandningen och slutligen häll i den varma mjölken. Blanda försiktigt med en spatel tills en mjuk, klibbig deg bildas.
  1. Tippa degen på en lättmjölkad yta och knä i minst 10 minuter eller tills en silkeslen deg bildas. Placera degen i en stor, lätt oljad skål. Skydda med en ren tehandduk och låt stiga upp i en varm (inte het) plats tills den fördubblats i storlek; Detta bör ta ca 2 timmar.
  2. Tippa degen på en lättmjölkad yta, slå hela luften från deg och knåd igen i två minuter. Dela degen i 12 och rulla varje i en bunform. Placera bullarna på ett lätt oljat bakplåt. Med en skarp kniv skär ett grunt kors, bredden på den i toppen av bunten.
  3. Täck bullarna med en ren tehandduk och låt den stiga igen i ca 45 minuter eller tills det är väl uppstått.
  4. Förvärm ugnen till 425 F.

Gör korsen

  1. Gör korsningarna genom att gnugga smöret i mjölet, tillsätt lite kallt vatten (1/2 msk) och rör om att göra en tjock ishag. Om det är för torrt, lägg lite mer vatten. Rul degen i en boll, klipp i halva, och sedan varje halv i 6. Placera i kylskåpet i minst 30 minuter. Bollarna kommer att gå hårt och vara lättare att rulla.
  2. Rulla varje liten degkula i en lång tunn korv, skär i halv och stramt på varje korv halv i korsbotten utan att slå ut luften.
  3. Baka i den förvärmda ugnen i 15 till 20 minuter eller tills bullarna är väl uppstegna och guldbruna. Ta bort från ugnen och borsta bunkarna med sylt. Lyft bunkarna på ett trådställ och låt dem svalna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 274
Totalt fett 13 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 822 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)