Candied Quince

Candied Quince är vad jag kallar mitt "hemliga vapen" när man gör spektakulära desserter. Quinces är en mindre känd höstfrukt som behåller många "vilda" egenskaper. De är väldigt sammanhängande (och det måste sägas vara obehagligt) när de ätas råa, så de måste vara kokta att njuta av. När de är råa, de liknar en päron, med gröngul hud och vitt kött, men när de kokas blir deras kött en djup rosfärg och de har en söt kryddad blommig smak.

Candied kvitten är så bra, jag måste ofta stoppa mig från att äta det vanligt! Det är bäst på toppen av glass eller ladlade på kaka skivor. Det är också bra på yoghurt eller granola för ett mellanmål.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Skala klyftorna och skära dem i kvarter. Ta bort kärnorna och skära kvetsektionerna i små kuber eller tunna skivor. Om du äter dem vanligt tror jag att kuberna är trevliga, men om du använder dem i ett konditorivaror fungerar de tunna skivorna bättre.

2. Placera vattnet och sockret i en medelstora kastrull över medelvärme och rör om tills sockret löses upp. Lägg kakorna, hela kryddnejlika och citronsaften och vrid värmen till låg.

3. Smäll kakorna över låg värme i sockersirapen i 1,5-2 timmar, rör om och om så att de är jämnt belagda i sirap. Under kokningsprocessen blir kärnorna en levande rosenfärg, och sockervattnet kommer att minska till en tjock sirapig vätska. Pröva regelbundet en kvetsskiva för att se om de är klara: de ska vara snöiga och ha nästan en geléstygstruktur. Overcooking kommer att göra sina kanter svårt, så titta dem nära slutet. Om de inte verkar göra och sirapen ser väldigt tjock ut, lägg till ytterligare vatten så att det inte minskar för mycket.

4. När kakorna är färdiga, ta bort dem från värmen och låt dem svalna. Ta ut hela nötkreatur innan du äter. Jag älskar att äta dem vanligt, och de är också bra på toppen av glass eller som en paj eller tårtpåfyllning.

5. Förvara lökkvoten i sirapen i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Klicka här för att se Apple Candy Recipes!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 346
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 11 mg
kolhydrater 90 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)