Creamy Twice Baked Potatis

Om du behöver en läcker sida att gå med en färsk grillgrill, rotisserie kyckling, fläsk eller biffsteg, ge det här två gånger bakade potatisreceptet ett försök. Creamy och flavorful, detta är den ultimata komfortmatskålen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta och torka potatis. Pierce varje flera gånger med en gaffel. Placera på en bakplåt och baka i 40-45 minuter vid 375 grader. Om du använder större potatisar, förlänga tiden till 50-55 minuter.
  2. För att testa för doneness, pierce med en gaffel. Om det är ömt och går rakt igenom, är potatiserna färdiga. Avlägsna från ugnen och låt potatisen svalna i 15 minuter före hantering.
  3. Slå potatis vertikalt, men skära bara halvvägs. Skruva försiktigt ut 3/4 av det kokta köttet. Du behöver inte ta bort allt och borde lämna några bakom för att hålla potatisskalarna stabila.
  1. Tillsätt den skurna delen i en stor skål. Tillsätt yoghurt, gräddeost, smör och mjölk. Blanda ingredienser tillsammans med en handhållen mixer. Använd mer mjölk om det behövs.
  2. Tillsätt resterande ingredienser, förutom de reserverade portionerna av bacon och vårlök som anges ovan. Använd en sked för att kombinera ingredienserna. Smaka på salt.
  3. Scoop lika delar i 6 potatisskal. Garnera med reserverad bacon och vårlök. Återvänd potatis till en 425 graders ugn i 10-12 minuter. När potatiserna börjar bilda en något gyllene skorpa, ta bort den från ugnen och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 232
Totalt fett 16 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 45 mg
Natrium 432 mg
kolhydrater 15 g
Kostfiber 1 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)