Blomkål Med Pesto

Enkel ångad blomkål är en god behandling med bara en sänkning av salt i min bok. Men variation är livets krydda, och medan många väljer att döda ångad blomkål i scads av krämig ostsås (och jag fattar inte dem en bit - det är ett gott val), jag hittar lite pesto kan lyfta blomkål till läckra nya höjder.

Jag gillar att använda hemlagad pesto , eftersom det bara surrar upp färsk basilika, vitlök, pinjenötter, citronsaft, parmesanost och olivolja i en ljusgrön pasta (jag gör och fryser stora partier av grejerna när basilika är i säsong till få mig genom doldrums att äta lokalt när vintern kommer). Och medan de hemlagade grejerna är härliga, fungerar också en kvalitetsaffärsrik sort - fräscha upp det med mer salt- eller citronsaft eller parmesanost för en extra smakstopp.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Trim blomkålen. Trim av och kassera bladen (eller spara dem för att laga mat i en stek, mich som du skulle använda kål). Klipp ut kärnan. Många kommer att välja att kasta kärnan, men det finns ingen anledning att inte hugga det i bitar av bitar och inkludera det i blandningen. Klipp resten av huvudet i floretter. Jag gillar att hålla dem mer eller mindre bettstorlek för jämn matlagning och lätt att äta, men storleken är helt upp till dig.
  1. Ånga blomkålen tills det är ömt. Många människor kommer att välja att ånga blomkålen i en mikrovågsugn, vilket är ett perfekt bra alternativ (sätt blomkålen i en mikrovågssäker skål med lite vatten i botten av behållaren, locket och mikrovågsugnen på högt 30- andra steg tills blomkålet är ömt, ca 3 minuter totalt. För bästa och jämnaste konsistens, sätt blomkålstyckena i en ångkorg över äkta kokande vatten, täck och ånga tills blomkålen är så mjukt som du vill, 5 till 8 minuter för fullständigt ömma bitar.
  2. Överför blomkålen till en serveringsskål. Tillsätt det med pesto att smaka. Du kan servera det som bilden, med pesto duktad över blomkålen för en mer dramatisk presentation. För den bästa smaken kastar du emellertid den fortfarande heta ångad blomkålen med pesto för att belägga den noggrant. När du är redo, toppa med fint riven parmesanost, om du vill, för mer smak och härlig presentation. Servera varma, varma eller vid rumstemperatur.