Ungerska Bröd Dumplings Recept - Zsemlye Gomboc

Det här ungarska brödpumpet receptet eller zsemlye gomboc är gjord med inaktuella brödkuber och en deg som liknar den som används för att göra nokedli (spaetzle). Dessa bröd dumplings liknar tjeckiska bröd dumplings utom den senare är formad till en loaf och skivad. Ungerska bröddumplings skopas eller rullas in i bollar. De är utmärkta med gravy eller goulash eller soppor som Kyckling Paprikash Soup .

Källa: Detta recept var anpassat från Helenas ungerska arvrecept av Helen Szabo och Clara M. Czegeny.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda ihop mel, vatten, salt och ägg i en medium skål. Vik i brödbitar och låt stå 30 minuter.
  2. Ta en stor kruka med saltat vatten till koka. Beroende på storleken på dumpling du vill, använd antingen en cookie scoop eller glass scoop. Doppa scoop i kokande vatten och skopa ut en runda av deg och glida in i kokande vatten. Upprepa med resterande deg.
  3. När dumplings stiger till ytan sjuda i 5 till 10 minuter eller tills dumplings kokas igenom. Testa en för att vara säker. Ta bort med en skivad sked till en smörgad skål eller servera skålen. Servera varma med kött, goulash, soppa eller vad du vill.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 226
Totalt fett 9 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 226 mg
Natrium 510 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 2 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)