Aborrajados: Stekt Söta Plantains With Cheese

Aborrajados är en colombiansk behandling, och som buñuelos och torta de choclo är de svåra att kategorisera. De är både salta och söta - aptitretare och / eller dessert. Aborrajados är söta mogna skivor plantain som har fyllts med ost, belagd i smeten och friterad. Vissa människor gillar att lägga till en bit guava pasta till sina aborrajados, vilket skjuter dem mot dessertkategorin.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm flera inches av olja till 360 grader.
  2. Skär ändarna av plantanserna, skiv sedan genom skalen längs flera gånger för att avlägsna skalen. Skär plantorna tvärs i 1 1/2 tum tjocka bitar.
  3. Stek plantainskivorna i oljan till guldbrun, ca 4 minuter.
  4. Töm plantainbitarna på pappershanddukar. När det är tillräckligt kallt att hantera, placera varje skiva mellan två stycken vaxpapper och använd den plana botten av ett glas för att platta plantan till ca 1/4 tum tjocklek.
  1. Sandwich 1-2 matskedar riven ost mellan 2 skivor plantain, pressa plantan tillsammans runt kanterna för att försegla i osten. Repetera med resterande plantain skivor.
  2. Vispa mjöl, socker, natron och salt tillsammans. Rör i ägget och tillsätt tillräckligt med mjölk för att göra en tjock smet. Rör tills det är väl blandat.
  3. Doppa plantainen "sandiwches" i smeten för att belägga dem, sätt tillbaka dem till oljan för att steka i partier tills guldbrun och krispig på utsidan (ca 4 minuter).
  4. Tappa på pappershanddukar och servera varma.

Gör cirka 10 aborrajados.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1267
Totalt fett 137 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 97 g
Kolesterol 48 mg
Natrium 298 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)