Ugnsfrit Sand Dab med sommarsallad

Sanddabs , också stavad "sanddab", är en regional delikatess på Amerikas Pacific Coast. De är små flounders som de flesta kockar stekar helt enkelt i olja. Detta recept använder den gamla Spencer Metoden för ugnsstekning, som använder lite mindre fetthalt. Men det är inte mindre smakfullt eftersom jag slår hemlagad majonnäs på fisken innan de rullar i brödsmulor. Jag serverar detta med en tjock, sommarsallad av tomater, avokado , sötmajs och söta lökar.

Vad du behöver

Hur man gör det

Majonnäs

 1. Okej, du behöver inte göra mayoen - du kan använda butiksköp, så länge den är av god kvalitet. Men majonnäs är lätt att göra och hemlagad smakar mycket bättre att jag kommer att ge dig instruktionerna här.
 2. I en skål, lägg äggulan, 2 tsk citronsaft, tesked vatten och 1/2 tsk kosher salt och blanda bra med en wire whisk.
 3. Lägg långsamt i 3/4 kopp olivolja medan du piskar rasande. Du måste vispa mycket snabbt och tillsätt oljan väldigt långsamt: När du har tagit in en viss mängd olja, kan du vila lite och fortsätt sedan tillsätta resten.
 1. Din mayo blir gul och mjukare än den vita butiksköpta versionen. Det kommer också att vara mer förgängligt, så sätt det i kylskåpet för nu.
 2. Förvärm ugnen till 475 grader.

Sallad

 1. Skär tomaterna i stora bitar, gör sedan samma med avokado och lägg dem i en skål. Täck med citronsaften.
 2. Tillsätt den finhackade söta löken och persiljan och lägg sedan till den söta majsen. Använd en stavkniv för att skära ut kärnorna från majskornet. ibland hjälper det att skära coben i halva först.
 3. Blanda allt tillsammans försiktigt - Blanda inte avokado - och tillsätt olivolja, salt och svartpeppar efter smak. Skydda med plastfolie och lämna vid rumstemperatur.
 4. Ta ut fisken och mayo och fyll en grund, bred skål med brödsmulorna.
 5. Borsta (eller annars applicera - ibland använder jag bara mina rena händer) mayo tjockt på sanddabben och håller dem sedan i svansen, plunkar en i taget i skålen med brödsmulor.
 6. Plocka fisken upp till svansen igen och vänd den andra sidan på brödsmulorna. Se till att de är bra och täckta.
 7. Lägg försiktigt fisken med den mörka huden uppåt på en värmebeständig pan, kakan, oljad folie eller vad som helst som du tänker laga dem på. Jag använder en Silpat silikonplåt av bakverk över ett kakfack.
 8. Koka i ugnen i 6-12 minuter - du letar efter guldbrun. Vänd inte.
 9. För att tjäna, ta fisken ut, låt dem vila en minut eller två, ordna sedan en eller två på en tallrik med den guldbruna sidan uppåt. Breading kommer inte att vara krispig, men det kommer att vara smaklig och är avsedd att komplettera de magra och fuktiga sanddabben.
 1. Ett rikt vitt vin som en Roussanne eller en buttery Chardonnay är bra med det här, men det är också en lager eller pilsner öl.