Kryddad karamellpärram

Denna pärrama är smakad med brunt socker och vanliga kryddor. Den är gjord med tillägg av kommersiellt pulveriserat pektin.

Jag använde en matprocessor för att mala min päron, men du kan också använda en matkvarn eller hugga dem fint.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll ett kokande vattenbadkar om ungefär halvfullt. Tillsätt de tomma burkarna och koka den; minska värmen till låg. Håll burkarna i hett vatten.
  2. Fyll en kastrull med vatten och koka; minska värmen till låg och lägg till de plana tätningslocken. Håll locken i varmt vatten.
  3. Mala eller finhacka päron; mäta 4 koppar i en stor vattenkokare.
  4. I en skål, kombinera fruktpektin med 1/4 kopp av det granulerade sockret; blanda väl. Tillsätt pektinblandningen till päronen och koka, omrör, över medelhög värme tills blandningen kommer till en full rullkoka. Blanda gradvis de återstående sockerarterna och kryddorna. Tillsätt smöret, om så önskas, för att hålla skum åtminstone. Omrör ständigt, återför blandningen till en fullständig rullande koka. Koka i exakt 1 minut längre. Avlägsnas från värme och fortsätt omröring i 5 minuter. Skumma överskott av skum från blandningen, om det behövs.
  1. Använd tång, försiktigt avlägsna burkarna från hett vatten, dränera väl. Fyll dem med varm frukt blandning, lämnar 1/4 tums huvudutrymme. Torka av fälgarna med en fuktad trasa eller pappershandduk och montera lock på burkarna. Skruva fast banden fast.
  2. Sänk burkarna i vattnet och tillsätt mer mycket hett eller kokande vatten så att vattnet är 1 till 2 tum ovanför burkarna. Koka upp. Täcka och koka försiktigt i 10 minuter. Ta bort burkarna på ett stativ för att svalna helt. Invertera inte.

Se hur man förbereder och bearbetar burkar för canning och kokande vattenbad

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 39
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)