Gör torkade skivor citroner, apelsiner och annan citrus

Citroner, apelsiner och andra citrusskivor kan torkas för långvarig förvaring

Vinter kan vara tråkigt, men på uppsidan är det också säsongen som ger oss citrusfrukter. Med sina ljusa färger och smakfulla smaker kan citroner, apelsiner och andra citrusfrukter få solstrålar till de mörkaste dagarna, och tack vare deras förmåga att bli uttorkad kan du njuta av dessa fina frukter året runt.

Ett av de enklaste sätten att bevara citrus är att dehydrera det, vilket kan göras genom ett antal metoder, och det enklaste av dem bakar dem i en konvektionsugn i tunna skivor.

Konditioneringsprocessen är dock nästan lika viktig för att upprätthålla friskhet under de kommande månaderna. Du bör kolla på din torkade citrus flera gånger om dagen i en vecka efter den första uttorkningen för att se till att det inte finns någon fukt kvar i frukten innan du lägger den i ditt skafferi för lagring.

Åtgärder för att dehydratisera Citrus Well

För att börja, vill du samla all önskad frukt på ett ställe och skrubba och tvätta det bra innan du fortsätter förberedelsen. Det är en bra idé att använda ekologisk frukt i fråga om att bevara hela frukt, skall och alla, eftersom dessa frukter tenderar att komma fräschare och varar längre än icke-organiska frukter. Se också till att du klappar dem torra innan de skärs tvärs i skivor.

När du har skuren i tvärsnitt kan citrus torkas bilda hjul som ser ut som glasmålat glas, som sedan kan användas i braises och tagines, läggs till te eller helt enkelt släppt i din flaska vatten för att lägga till en ny smak när som helst.

Beroende på storleken på din frukt, vill du justera tjockleksskivan mindre citrus som kalkar och kumquats i en fjärdedel tums skivor medan större som apelsiner och grapefrukt ska skäras upp till en halv tum tjock. Du kan klippa för hand med en kniv, men för mer konsekventa skivor kanske du vill använda en mandolin eller till och med en elektrisk skivare.

Ordna skivorna på dehydratorbrickor, se till att de inte rör. Om din dehydrator har temperaturinställningar, vrid den till 135 F eller medelhög, eller alternativt kan du lägga citrusfärgen på rack på arkpannor och ställa dem i en mycket låg konvektionsugn (cirka 200 F).

Dehydreringstid och konditionering för konservering

Den tid det tar att torka citrusen beror på storlek och tjocklek på dina skivor. Små hjul av kumquats kan ta bara två till tre timmar, medan grapefrukt kan ta mer än 12 timmar. I slutändan letar du efter att hjulen är torra men fortfarande smidiga. Köttet ska vara lite klibbigt, men inte fuktigt. Pithen ska vara svampig och kan krulla något.

Som med alla dehydrerade livsmedel ska skivorna vara konditionerade. Placera frukten i en burk, fyll bara två tredjedelar full och tät burken med ett lock och skaka sedan burken ett par gånger om dagen i en vecka. Om du ser någon fukt i burken, är citrus inte tillräckligt torkad och bör gå tillbaka i dehydratorn. När du är helt konditionerad kan du fylla dina burkar helt med citrus.

Förvara den torkade citrusen på en sval, mörk plats. Det bör pågå nästan obestämt, även om färg och smak kan blekna över tiden.

Om du börjar se fukt igen efter en lång period av lagring av dessa eller märker en stark lukt från frukten, kan det vara dags att kasta ut det och dehydrera en annan sats.