Patra Ni Machchi

Om du är på en diet kommer du att älska denna läckra Parsi-maträtt. Färsk kokosnöt, gröna chili, koriander och mint gör den speciellt smaklig. Det ser också vackert ut när det serveras inslaget i bananblad. Alla på bordet kommer att älska det roliga med att öppna sitt eget läckra lilla paket.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera fiskbiffar på en stor rimmad bakplåt. Dusta citron / limejuice över dem och strö salt till smak. Vänd bitarna till fulla kappa med marinaden. Lägg åt sidan i 20 minuter.
  2. I en blandare lägg till kokosnöt, chili, koriander och mintblad, ingefära och vitlök, kummin och gurkmejpulver och salt. Blanda till en mjuk pasta. Lägg till så lite vatten som möjligt, om det behövs.
  3. Dela in pasta i 2 delar, och använd varje portion för att helt täcka fiskbitarna på varje sida. Avsätta.
  1. Torka bananbladstyckena och smutta lätt med olja på den släta sidan. Placera en bit fisk i mitten av varje blad och linda in i ett snyggt paket. Slips med garn eller bomullsträng.
  2. Koka i en ångbåt i 15 till 20 minuter.
  3. Placera varje bit i mitten av en tallrik och servera omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1124
Totalt fett 55 g
Mättat fett 33 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 303 mg
Natrium 414 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 11 g
Protein 115 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)