Inari Sushi: Risfyllda Tofu Fickor

Dessa tofu fickor är en bärbar, hälsosam, daglig vegetarisk maträtt. Du kan klä upp dem på något sätt du vill, eftersom det här är bara det mest grundläggande receptet att göra inari. Några av de vanligaste inari fyllningarna inkluderar ångade grönsaker med ris och furikake, rädisa och ris.

Dessa är traditionella japanska men är också mycket populära i Korea på grund av Koreas långa 1900-talets kolonisering av japanska.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Koka ris i riskokare eller i en kruka på spisen.
 2. När riset är klart, fluffar riset med en sked.
 3. Låt vila med locket på ytterligare 10 till 15 minuter.
 4. I en skål, kombinera socker med ättika, whisking att kombinera.
 5. Överför riset till en mycket stor träskål eller salladsskål.
 6. Sprid ut i ett tunt lager så att riset svalnar.
 7. Fan med en fläkt eller en tidning och när det är kallt nog att hantera, blanda i ättik-sockerblandningen till riset. Håll fanning som du kombinerar.
 1. Blanda sedan i den smulkade tångkakan.
 2. Våt händerna med risättika så att riset inte klibbar dig.
 3. Separera riset löst i 20 portioner.
 4. Forma var och en i en oval och pressa fast i inarifickorna.

Historia av Inari Sushi

Inari sushi görs genom att fylla en påse med kryddat stekt tofu (abura-ålder) med sushi ris. Det är uppkallat efter Shinto-guden, Inari, som sägs ha haft en kärlek för tofu.

Det sägs också att japanerna var de första som utvecklade tofu-påsar, men lite är verkligen känt för tidig historia. Det nämns ett friterat tofu recept i Todu Hyakuchinwhich var en japansk receptbok som skrevs och publicerades 1782 under Edo-perioden. Och det är också känt att Inari-Zushi skapades 1853.

Djupfrysta tofupåsar blev så populära i Japan att på 1980-talet var 300 000 till 450 000 påsar gjorda varje dag och ungefär 1/3 av sojabönorna som användes för tofu användes för de friterade påsarna.

Sushi historia från Ikebana

Sushi började som ett sätt att bevara fisken runt 1800-talet och har utvecklats till den form vi känner till idag. En kock från 1900-talet med namnet Yohei krediteras för att servera sushi i sin nuvarande form och föregår fermenteringsprocessen. Denna nya metod för att betjäna fisk blev extremt populär och två olika stilar uppstod. Kansai Style, uppkallad efter Kansai-regionen där Osaka är närvarande, använder trälådor för att pressa ris och fisk tillsammans. Denna typ av sushi heter hako-sushi. Den typ av sushi som serveras på sushi barer och i många japanska restauranger kommer från Edo-stilen (Edo var det tidigare namnet Tokyo).

Vad är Sushi?

Sushi, den ursprungliga snabbmat, har blivit mycket populär över hela världen. Sushi är en kombination av ris, smakligt smakad med söt risättika och andra ingredienser som grönsaker eller skaldjur.

Det finns fem typer sushi :

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 606
Totalt fett 27 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 47 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 5 g
Protein 49 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)