Daggammalt bröd får nytt liv i tyska bröddumplings

Bröddumplings, eller "semmelknodel", en bayersk specialitet, är överraskande enkel att göra. De är gjorda med bröd rivna i små bitar, ägg och mjölk och är relaterade till andra salta brödpuddningar som fyllning, och i själva verket serveras de ofta vid Kristusstid med gås . De är också utmärkta i vegetariska förrätter, såsom krämiga kantareller, eller med någon kötträtt som har sås. Traditionella tyska dumplings är välsmakande parade med alla gravies, gräddesåsar och soppor.

Gör mer än vad du behöver så att du kan njuta av dem nästa dag - skaka rester i smör för en utsökt maträtt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Klipp eller riva rullarna i små bitar.
  2. Häll 1/3 kopp mjölk över brödet och låt det sitta i 5 minuter. Brödet ska mjukas men inte dricka vått; test för att se om det behöver mer mjölk för att uppnå denna konsistens.
  3. Smält smöret i en stekpanna och saut lök, persilja och marjoram .
  4. Rör ägget och muskot i brödsmulorna, lägg sedan till sauterade lökar och kryddor och mixa bra.
  5. Låt blandningen vila i 10 minuter, blanda sedan igen kort, smaka och tillsätt mer kryddor om det behövs. Degen ska vara fast, med bitar av brödskorpan fortfarande synlig.
  1. Med våta händer, bild 4 runda dumplings och koka 15 till 20 minuter i kokande vatten. Låt inte vattnet koka. Du kan göra dumplings någon storlek; Justera tillagningstiden i enlighet med längre köttider för större dumplings och kortare för mindre.

anteckningar

Variation

Serviettenknodel är långa, korvformade bröddumplings som kokas i varmt vatten och skivas sedan. De rullas traditionellt till en loggform på rent kökshandduk, vilket är bundet i båda ändarna och sedan nedsänkt. Du kan också rulla dem i plastfolie och koka dem. Du kan använda detta recept för att göra dem, men korvformade dumplings har vanligtvis piskade äggvita vikta in i dem.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 378
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 114 mg
Natrium 517 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 4 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)