Hur man bevarar avokado

Frysblock Avokado Puree

Frysta avokado puree är redo att användas i guacamole , smoothies eller salladsdressingar . Faktum är att frysning är det enda sättet jag vet för att bevara denna läckra och hälsosamma mat på lång sikt. Om du lyckas till en försäljning på avokado, eller är välsignad att ha ett flitigt avokado-träd, så är det här vad man ska göra med de extra du inte kommer att komma runt för att äta friskt.

Innan du fryser dem, lämna omodda avokadoer vid rumstemperatur tills de mognar tillräckligt för att köttet ger dig lätt när du trycker på huden med tummen.

Raka avokado kan förvaras i kylskåp i 1 - 2 veckor. För längre lagring i frysen, här är vad du behöver göra:

Skär varje avokado halvt i längden. Krossa en kockkniv (försiktigt) in i mitten av den stora avokadohålen och ge den en vridning. Avokado-gropen kommer rakt ut.

Skrupa ut det mogna avokadoköttet med en sked. Alternativt, skåda köttet med en paringskniv i kuber eller skivor och sedan skala bitarna borta från huden.

Placera avokadoköttet i en mixer eller helst en matprocessor. Tillsätt 1 matsked citron- eller limejuice per 8 oz avokado kött (ca 1 medium avokado). Syrahalten i citrusjuice förhindrar missfärgning, och den ljusa smaken är ett plus i guacamole eller salladsdressing senare.

Puree avokado och citrusjuice tills det är mycket smidigt. Överför puréen till fryspåsar eller behållare. Om du använder påsar, tryck ut så mycket luft som möjligt före tätningen.

Om du använder frysbehållare, lämna 1 tum av huvudutrymmet eftersom avokadoen kommer att expandera något när det fryser. Tätning och etikett.

Fryst, surgjort avokado puree kan gå direkt till blandade smoothies. För guacamole, salladsdressing, taco toppning eller annan användning, tina avokado innan du använder den.

Försök inte frysa avokado bitar, skivor eller hela halvor. Deras struktur och färg håller sig inte bra efter att de har frysts.

Även mosad avokado fryser inte väl. Anledningen till att den släta puréen fryser så mycket bättre är att surheten hos tillsatt citrusjuice fördelas jämt i hela avokadoprodukten.

Om du, som jag, föredrar din guacamole mashed och lite chunky, här är vad du kan göra för att förbättra texturen: Lägg till ungefär mashed eller hackad färsk avokado till den frysta och tinade avokado puréen.