Party Hedgehog - Mettigel - Raw Pork Hedgehog

Gör och äta ett riktigt festdjur - en igelkott av rå fläsk! Denna kulinariska glädje blev populär på 1970-talet och finns fortfarande kvar idag. Fläsken sprids på bröd eller rullar, som liverwurst, kryddat och ätit färskt.

Om Äta Rå Fläsk

Att äta rå fläsk och rått nötkött är vanligt i Tyskland. Tyskare köper rå fläsk som redan är markerad för rå konsumtion på slaktarna, där den görs färskt dagligen. Det finns många riktlinjer för att slipa denna typ av kött för att hålla det säkert. Amerikaner är mycket försiktigare med sina fläsk, särskilt eftersom människor oroar sig för trichinos, en patogen som kan infektera människor. Ät något rå kött på egen risk .

USDA National Trichinae Fact Sheet beskriver parasiten och metoderna för detektering. Det finns också ett certifieringsprogram för amerikanska bönder att bevisa att deras besättning och produkt är fri från Trichinella .

Riktlinjerna ( Hachfleischverordnung ) * i Tyskland inkluderar hela tiden fläsk vid 2 ° C, slipning av halvfryst kött och försäljning av fläskdagen den dag det görs. Malt kött är gjord av muskel utan senor och bör ha en fetthalt av högst 35%.

* Uppdatering: Hackfleischverordnung blev föråldrad 2007 och regler för köttbearbetning finns nu i de två dokumenten: Tierische Lebensmittelhygiene-Verordnung och TierischeLebensmittel-Überwachungsverordnung. Alla texter på tyska.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Du kan välja att slipa ditt fläsk själv, för att säkerställa dess friskhet. Köp en stek och trimma den av det mesta av fettet. Placera bitarna i frysen i ungefär en timme, eller tills de är fasta vid beröring men inte fryst fast.
  2. Använd den stora slipplattan och förkyla alla delar av kvarnen.
  3. Mala köttet utan att lägga till is. Håll uppsamlingsskålen kyld. Smaka på köttet lätt med 1 tesked salt och nymalt peppar. Vissa människor gillar vitlök eller karväda i deras råa fläsk också.
  1. Gör en större, rundad form och en mindre, oval form och placera sida vid sida på en tallrik.
  2. Form den mindre ovala i ett spetsigt ansikte.
  3. Skär löken i längdriktningen i skarvarna. Börja från svansänden och fäst bitar av lök i köttet, poking ut. Skapa rader (kontrollera bild för detaljer).
  4. Dekorera huvudet med oliver för ögon och näsa. Använd tandpetare om det behövs.
  5. Håll kylda under hela festet (på en isbädd) och servera med bröd eller rullar, mer lök och senap (ej standard).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 114
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 39 mg
Natrium 28 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)