Jamón del País: Peruvian Country Ham Recept

Peruvian jamón del país (landskinka) är en specialberedd kokad och rostad skinka, kryddat med aji panca chili peppar , vitlök och kryddor. Det är utsökt när det skivas tunt och serveras i smörgåsar, särskilt den berömda butifarra-smörgåsen , där jamonen är ihop med en söt lök salsa criolla .

Denna skinka är lätt att förbereda och smakar underbart. Det är traditionellt gjord av ett ben (skinka), men jag gillar att använda en fläskfilébröd, som verkar mer hanterbar och fungerar bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera olivoljan i en stor stekpanna över medelhög Brun Bröd på alla sidor.
  2. Överför grillen till en stor matlagningspanna och täck med kycklingfyllan (tillsätt vatten om det behövs för att täcka köttet helt).
  3. Skär löken i kvarter och lägg till krukan, tillsammans med laurbladet.
  4. Låt vätskan koka och simma över låg värme, täckt tills köttet är kokt genom och ömt, cirka 1 1/2 timmar beroende på storlek. När du skär i köttet, bör juicerna rinna klart.
  1. Ta bort köttet från potten och lägg det i en stekpanna. Reserv 2 koppar av kokvätskan. Förvärm ugnen till 350 grader.
  2. Blanda aji panca pasta, salt, ättika, malet vitlök, kummin, gurkmeja och Sazón Goya tillsammans i en liten skål. (Om du inte hittar burred aji panca pasta kan du också använda torkade aji panca paprika för att göra din egen: Blötlägg de torkade paprikorna kort i mycket varmt vatten och bearbeta dem sedan i en mixer eller matberedare med lite vegetabilisk olja för att göra en pasta).
  3. Sprid aji peppar och vitlök blandning på fläsk, vrid den för att täcka alla sidor. Gör flera djupa slitsar i köttet för att hjälpa till att presentera kryddan. Tillsätt den reserverade matningsvätskan till stekpannan.
  4. Skaka köttet i ugnen tills det värms upp, vrid köttet över en gång, för en total tid på ca 30-45 minuter.
  5. Låt svalna, skivformigt och servera med salsa criolla .
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 246
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 59 mg
Natrium 498 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 1 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)