Hummer Bisque Recept (Medium Svårighetsgrad)

Det finns ett enkelt sätt och ett svårt sätt att göra hummerbisque.

Det svåra sättet är inte så svårt i den mening som det är svårt, eftersom det är tidskrävande. Du börjar med en levande hummer, och saker blir ännu mer intressanta därifrån.

Du kan läsa mer om tekniken , men det viktigaste att förstå är att det finns massor av smak i hummerskalorna, och för att infusera din bisque med den mest intensiva, rika hummersmaken, måste du använda skal, och det innebär ett antal steg.

Du kan också göra en bisque det enkla sättet, vilket är att göra en grundläggande béchamel och kanske puree den med lite kokt hummerkött och krydda det och servera det garnerat med klumpar av hummerkött och hackade örter.

Det finns också en medelväg. Goldilocks sättet, om du vill. Med denna metod kan du använda färskt eller fruset hummerkött, och soppens bas kommer att vara en velouté , som är en typ av sås gjord av förtjockningsmaterial med roux . Om du kan få händerna på hummerbeståndet, har stora fiskmarknader och specialbutiker vissa gånger dem i den frusna delen - men du kan använda butiksköpta fiskbestånd, som är ganska allmänt tillgängliga idag eller till och med vegetabiliskt lager.

Jag skulle undvika att använda kycklinglager, för jag tror inte att de smakerna går ihop - kyckling och hummer. Och medan jag älskar att surfa och gräva tror jag att köttlagret skulle göra bisqueen för mörk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smör i smöret i en mediumpanna och sauté morötterna och lökarna tills de är mjuka. Rör i mjölet för att bilda en roux och koka i 2-3 minuter, rör om en gång i taget. Rör i brännvinet, sedan lagret och lappbladet. Simma upptäckt i 20 minuter.
  2. Ta bort från värme och spänning direkt i en mixer. Tillsätt tomatpastaen och halva hummerköttet och puréen tills den är jämn.
  3. Returnera puréed soppa till kruka och tillsätt mer buljong eller lager för att justera tjockleken om det behövs. Rör i resten av hummeren och värm försiktigt till en simma tills köttet är uppvärmt genom. Smaka med Kosher-salt och vitpeppar, skinka i handlade skålar, garnera med hackade färska örter och servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 298
Totalt fett 15 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 83 mg
Natrium 738 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)