Hur man undviker de 5 farorna med juice och smoothies

Mindre men betydande risker involverade i Juicing Plus en ny!

När färsk juice och smoothies blir mer populär är det viktigt att veta att det finns några mindre risker. Jag betonar att dessa är MYCKET mindre och inget som bör avskräcka någon från juicing eller smoothies med alla fantastiska fördelar, bland annat bättre hälsa, mer energi, ett gott alternativ till söta drycker speciellt för dina barn och min favorit, det bekvämaste sättet att konsumera alla rekommenderade dagliga portioner av färsk frukt och grönsaker.

Faktum är att en frisk juice eller smoothie handlar om det hälsomaste du kan göra för dig själv, din familj och dina vänner! Så låt oss vara medvetna om dessa problem, men håll ett hälsosamt perspektiv!

Livsmedelsburna sjukdomar

CDC rapporterar att producera är den främsta orsaken till matförgiftning i USA (även om mer sjukhusvistelser beror på mejeriprodukter och fler dödsfall är hänförliga till fjäderfä). Producerar med största risk är meloner (de grova hudfällorna bakterierna och bärs i köttet när de skärs) och förpackade förskurna gröna gröna.

CDC och FDA rekommenderar att du sköljer din produktion i kallt vatten, inte köpa förskuren grönsaker och frukter, och odla dina egna groddar. Tvättning med tvål rekommenderas inte. För enkla riktlinjer, se denna artikel av University of Maine.

Tillsätt lite ättika för extra skydd. En studie publicerad i "Journal of Food Protection" fann att tvätta äpplen med ättika och vatten reducerade bakterier betydligt bättre än vatten ensamt.

Den främsta livsmedelsmagasinet, Cook's Illustrated, sponsrade ett liknande experiment och fann att ättika dödade cirka 98% av bakterierna på ytan av färska frukter och grönsaker. Ingen blötläggning krävs! Och ingen ättika smak! Spraya bara vitt vinäger på dina produkter och skölj.

Men låt oss sätta detta i perspektiv Jag känner folk som sällan sköljer sina produkter och har aldrig haft problem.

Jag är en av dem! Om du är gravid, eller om du gör juicer eller smoothies för dina barn, har du dock större risk för infektion och sjukdom - jag skulle säkert skölja alla produkter. Och varje gång jag läser något om arbetsförhållandena hos stora gårdar som växer och skördar kommersiella livsmedel börjar jag skölja alla mina produkter! Till skillnad från förpackade drycker som genomgår pasteurisering för att utrota skadliga organismer, kan färsk juice endast göras mindre riskabel genom att skölja dina produkter. Även lagring av färsk juice gör det mer sårbart för bakterier, så det är bäst att dricka det direkt.

Giftiga ämnen

Vissa frön, skall och blad av vanliga frukter och grönsaker bör inte ätas! Detta kommer sannolikt att överraska dig så mycket som det gjorde mig! Frön av äpplen, persikor, aprikoser, körsbär och hallon, liksom blad av morötter, rabarber, persilja och drottning Anne's Snörning (vild morot) innehåller giftiga föreningar, men mängderna är så små att de inte är riktiga oro.

Den huvudsakliga föreningen är känd som amygdalin som producerar cyanid, men mängden är så liten att kroppen lätt neutraliserar den. Det finns påståenden om att amygdalin har positiva användningsområden, inklusive cancerbehandling. American Cancer Society granskar detta påstående i en grundlig och balanserad artikel, och för en alternativ vy klicka här.

Grunden är att du måste äta handfuls av dessa frön eller gropar och DIGESTER dem för att uppleva allvarlig sjukdom. Fröna och groparna har en hård beläggning ogenomtränglig för matsmältning av de flesta däggdjur. Symtom på amygdalintoxicitet är allvarliga magkramper, huvudvärk, yrsel, andningssvårigheter och anfall. Om emellertid alltför många fröer ätes och smälts skulle man troligen kräka några gånger och inte utveckla några andra symtom.

Skallen av apelsin och grapefrukt har en liten mängd giftig förening som nu används som insekticid. Inandning av en liten mängd är absolut säker för dig och dina husdjur, men flera apelsinskalar kommer definitivt att störa magen.

Det finns även omnämnande av giftiga ämnen i vissa groddar. Det här är en annan av de bitar av information som är intressant men ingen äkta hälsorisk.

I medvetenhetens intresse här är en kort genomgång av toxiner i groddar. Lathyrogen finns i en oätlig art av bönor i släktet Lathyrus. Oätlig så inte en oro. Saponiner finns i bönspiror och är inte skadliga, även om vissa hävdar att detta är så att utanför kroppen i provrörsbetingelser saponiner dödar röda blodkroppar. De är inte bara ofarliga i kroppen men extremt fördelaktiga för att sänka kolesterol, skydda mot hjärtsjukdomar och bekämpa vissa cancerformer. Canavanin är en giftig förening som finns i alfalfa frön. Men som med toxinet i äppelfrön är det så liten att det inte är ett problem. En vuxen skulle behöva konsumera 14.000 milligram kanavanin på en gång för att känna några toxiska effekter. En stor hjälp av alfalfa groddar ger dig några milligram. För mer om dessa föreningar i groddar, gå till den här länken.

Matsmältningsfrågor

En stund är vi föremål för magbesvär, vissa frukter och grönsaker är så kraftfulla att du kan uppleva någon magbesvär om du dricker för mycket av dem. För många gröna grönsaker eller vetegräs kan göra detta. För andra gör alltför mycket betor detsamma.

För dem med känslig matsmältning kan blandning av rika frukter och grönsaker göra detta. Jag blandar dem varje dag utan någon dålig effekt. Standard näringsregler anger att i allmänhet frukter och grönsaker bör ätas separat, men vissa frukter går bra med vissa grönsaker. I själva verket är vissa blandningar starkt rekommenderade för att fasta och banta på juice och för att bekämpa sjukdomar. Den vanligaste "dåliga effekten" av att blanda frukt och grönsaker är gas, eftersom frukten smälter snabbare och använder olika matsmältningsenzymer. Morötter och äpplen anses undantag - morötterna går bra med alla frukter och äpplen går bra med någon veggie.

Näringsbrist

Det här är bara ett problem för dem som begränsar sig till juice eller smoothies ensam under långa perioder, särskilt om du är gravid, en ung person växer fortfarande och kvinnor i och för menopausen. Du kan få alla nödvändiga näringsämnen från frukt och grönsaker, men särskild uppmärksamhet måste betalas till näringsbehov under långa juicefastigheter och dieter.

De näringsämnen som behöver särskild uppmärksamhet är järn, protein, kalcium, B12, zink och Omega 3 fettsyror. Dessa är viktiga näringsämnen som är svåra men inte omöjliga att få från en vegetarisk, vegan eller all-saftdiet.

Medicinska och tandproblem

Grapefruktjuice är kontraindicerad om du tar vissa mediciner. Tala med din läkare eller apotekspersonal om det här är ett problem.

Om du har några sköldkörtelproblem, kan föreningar i råa korsväxtgrönsaker störa din behandling. Återigen prata med din läkare eftersom sköldkörtel och andra hälsoproblem kan förbättras effektivt med vissa frukter och grönsaker. Cruciferous veggies inkluderar kale, broccoli, kål, bok choy, blomkål, rovor, arugula, bröstspiror, rädisor, collard greener, kohlrabi, rutabaga och vattenkryssa.

En annan medicinsk fråga är diabetes. Den gamla tumregeln är att alla som är diabetiker borde hålla sig borta från frukt och söta grönsaker som morötter, betor etc. Nyligen har forskningen försvunnit detta med upptäckten att många frukter och grönsaker har föreningar som faktiskt hjälper till att reglera sockernivåerna bättre än lagad mat. Det här är spännande nyheter för diabetiker så prata med din läkare direkt!

Det finns oro över frågan om fiber. Färsk juice separerar "massa" från juice. Massan är primärt olöslig fiber. Löslig fiber förblir i saften. Ju ju ger ju mindre fiber än hela maten om man inte returnerar massan till saften. För dem som behöver mer fiber i kosten, kan blandade drycker (vanligtvis kallas smoothies) vara ett bättre val eftersom de inte separerar massa från saften. Massa läggs också till kalorier, så för viktminskning är juice ett bättre val.

National Osteoporosis Foundation påpekar att föreningar i mörka bladgrönsaker (kale, spenat etc.) kan störa kalciumabsorptionen. De rekommenderar att dessa rika livsmedel läggs till dina saft recept 2-3 gånger i veckan istället för varje dag.

Spenat är också hög i oxalat, en förening som kan leda till bildandet av njurstenar. Människor med kalciumoxalatnyresten bör undvika att överdriva denna veggie.

Safa inte för många tomater eller apelsiner om du har sur reflux eftersom hög syrahalt kan förvärra och till och med leda till sur återflöde.

Slutligen finns det större risk för tandköttssjukdomar och tandförfall framförallt bland barn och tonåringar vars dieter helt och hållet är grönsaker och frukter (veganer och vegetarianer) utan att uppmärksamma de näringsämnen som nämns ovan enligt Dr. Ludwig Leibsohn från Akademin för allmän tandläkare . Dessa näringsämnen är inte lätt att hitta i en strikt frukt och veggie diet.

Plus 1 Mer!

Jag har just lagt till denna sjätte oro baserat på ny information jag har lärt mig om socker. Och det är så chockerande att när jag skriver om den här artikeln kommer den här oroen att ta över den bästa platsen!

Vi som en kultur övertar så mycket socker, vare sig det är från hälsosam, rå organisk frukt eller från bearbetade livsmedel, och effekterna är betydligt sämre än vad vi vet. Så jag förespråkar allvarligt, liksom den främsta förespråkaren av råa livsmedel, Hippocrates Institute, att vi äter mindre frukt och fler grönsaker. För en fullständig titt på 4 ögonöppnande fakta som sockerindustrin inte vill att du ska veta, se den här artikeln .