Apple Pork Chops

Använd ett tårta äpple i detta lätta recept på Apple Pork Chops; Granny Smith eller Macintosh skulle fungera bra. Jag gillar särskilt Granny Smith äpplen eftersom de har en fin fast och skarp konsistens och de blir inte bruna lika snabbt som andra sorter.

Du kan lägga till fler ingredienser till detta enkla tre ingrediensrecept om du vill. (Saltet, peppar, smör och brunt socker räknas inte som ingredienser, du borde alltid ha de till hands!) Du kan sauta lite lök och vitlök i smör och lägg till fläskkotlettarna, eller tillsätt några avskalade ) kubad potatis. Tillsätt några torkade örter; marjoram eller timjan skulle vara utsökt. Små krämiga potatisar skulle också vara bra. De kommer att baka på samma gång som det tar äpplen och fläskkoteletterna att baka.

Allt du behöver lägga till i denna måltid är en grön sallad kastad med avokado, skivad svamp och körsbärs- eller druvtomater. Eller prova Pear and Greens Salad för en fin kontrast. Vissa vitlökskivor eller scones är ett bra tillägg, men det är inte riktigt nödvändigt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 ° F. Placera fläskkoteletterna i ett glas eller metallbakningsfat och strö över salt och peppar. (Skal inte och hugga äpple tills fläskkotlet har varit i ugnen i 25 minuter.) Skala skålen och baka kakorna vid 350 grader F. i 30 minuter.

Avtäcka skålen och placera några av det hackade äpplet ovanpå varje hacka. Dot med smöret och strö med brunt socker. Sätt tillbaka pannan i ugnen och baka, avtäckt, i ytterligare 10 till 15 minuter tills fläskkotorna är glaserade och kokta till minst 145 ° F.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 601
Totalt fett 30 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 186 mg
Natrium 118 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 3 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)