Traditionellt holländska Taai-Taai Cookie Recept

På dagarna var det separata bagare för kakor och kakor, sockerarbete, bröd och pajer i Nederländerna. Enligt den välkända Amsterdam-patissisten Cees Holtkamp var taai-taai ett "typiskt kakabager recept".

Bokstavligen översatt som "tufft", dessa traditionella Sinterklaas- kakor är skyldiga i sin typiska tjuva konsistens till honung. De tillverkas ofta i vackra festliga formar och smak av anis. Du kommer att märka att receptet är ungefär som pepernoten . Det beror på att pepernoten ofta gjordes av överblivna , snåltiga degen.

Vi har översatt och anpassat följande recept från den ursprungliga nederländska i Koekje kokboken . Den har publicerats på denna sida med utgivarens tillstånd. Medan vi har konverterat receptet till amerikanska mätningar, var vänlig och kom ihåg att det här är ett berömt patissiers precisionsrecept, och du får det bästa resultatet med en köksskala och de ursprungliga europeiska mätningarna som vi har angivit inom parentes.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tillsätt 7/8 kopp (170 g) brunt socker till en kastrull tillsammans med honung och 1/3 kopp (80 g) av vattnet. Koka upp. Ta bort grytan från värmen och rör i båda typerna av mjöl och saltet. Låt degen vila i 1 dag, täckt, vid rumstemperatur.
  2. Blanda i resterande 1 1/2 msk (20 g) marinblå basterdsuiker , slipad anis, restera 1 1/3 msk vatten och bakpulver och blanda. Vrid degen ut på en mjölad yta och rulla ut den till 1/2 tum (1 cm) tjock.
  1. Förvärm ugnen till 410 grader F (210 grader C). Klipp degen i former med hjälp av en (lättmjölkad) formgjutform eller kakeskärare och lägg på ett lätt smurt bakplåt. Borsta formen med det slagna ägget. Baka det täta i den förvärmda ugnen i 12 minuter.

Holländska Taai-Taai Cookie Tips: