British Hobnob Biscuit Recept

Både Storbritannien och Irland är kända för sin kärlek till kex (kakor) och på listan måste det vara Hobnob som också röstades som en av de tio bästa i Storbritanniens favoritkakor. De görs kommersiellt, men att göra din egen är så mycket roligt och producerar en stor kaka.

Detta Hobnob Biscuit recept visar hur lätt dessa guldfärgade, oaty, buttery kex ska göra och när du har gjort en sats kommer de att finnas på din baklista för alltid. Detta recept levererar ca 20 kex, som bör se dig genom en dag åtminstone.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 150C / 300F / Gas 2
  2. I en stor bunke, grädda sockret och smöret tills det blir ljust och krämigt - du kan använda en gaffel för detta eller en elektrisk handpisk.
  3. Tillsätt mjölken, gyllene sirap och slå igen.
  4. Sila mjölet med bikarbonat av läsk i skålen med den krämda blandningen vika försiktigt med en metallsked.
  5. Slutligen tillsätt gröt havre och vik i blandningen. Poppa skålen i kylskåpet i 10 minuter.
  1. Under tiden - smörj lätt bakplåt eller linje med fettpapper.
  2. Dela kakablandningen i 25 g (1 oz) sked fulls. Rulla snabbt den uppmätta degen i en boll och dyka upp på bakplåten. Rymla bollarna ca 5 cm från varandra så att de kommer att spridas i matlagningen.
  3. När brickan är full, smäll in i mitten av den uppvärmda ugnen och koka tills den är brunbrun, cirka 25 minuter. Denna process kan inte rusas genom att temperaturen ökar, allt som händer är att kakorna brinner, det är långsamt långsamt.
  4. Ta av brickan ur ugnen och låt stå i ca 10 minuter så att kex börjar börja. Med en spatel eller fiskskiva överför du kexarna till en kylhylla och lämnar dig för att bli helt kall.

Naturligtvis är kexarna mer och frestelsen att äta dem genast är stark. Om du emellertid kan motstå att äta dem alla, lagras du i en lufttät plåt av plastdämpad låda. Ät inom en vecka.

Alternativ till den traditionella Hobnob-kakan

Det är ingen förnekande att den traditionella kexen är bäst, den har stått tidstestet och förblir nationens favorit.

Men om du vill ha en förändring, försök sedan en eller två av dessa.

Lägg till en liten handfull torkad frukt som russin, currants eller sultanas . Tillsätt dem med havre och rör omedelbart.

Tillsätt en tesked jord ingefära med mjölet. Detta ger kakan en söt kex fortfarande men med en ledtråd av uppvärmning ingefära.

En stor favorit, och rekommenderas starkt om du känner dig i humör för lite choklad.

Smält 100 g mjölk eller vanlig choklad i en skål över simmerande vatten. Rör om en gång smält med en träsked. När de vanliga hobnobsna är kalla, försiktigt doppa den övre delen av kakan på den smälta choklad och skicka tillbaka kakan till kylskåpet och låt chokladet sätta. Allt som behövs nu är en fin kopp te, en bekväm stol och några chokladhobnobs.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 110
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 106 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)