Mexikansk svart bönsoppa med kummin

Ett enkelt vegetariskt och svart bönsouprecept inspirerat av smakerna i Mexiko, använder detta svarta bönesuppe recept cumin, oregano och chili pulver för mycket smak, men om du föredrar en spicier maträtt, kanske du vill lägga till en varm sås eller cayenne peppar. Mexikansk svarta bönsoppa är en vegetabilisk soppa med hög fiber och låg fetthalt.

Behöver det här vara vegan ? Glöm bara osten! Behöver det vara glutenfritt? Kontrollera ingredienserna på yor kryddor för att se till att det inte finns några dolda tillsatser eftersom alla andra ingredienser, inklusive svarta bönor, lök, vitlök och basilika är alla naturligt glutenfria.

Recept och foto med tillstånd av Bush's Beans.

Gilla bönensoppa? Bläddra igenom enklare vegetariska bönsoppa recept .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olja i stor kruka över medelvärme. Tillsätt lök, laga i 5 minuter. Rör i vitlök, kummin, chilipulver och oregano.
  2. Puree en burk svart bönor, lägg till potten. Lägg till andra burkar med svarta bönor (inte puree). Tappa sista burken av svarta bönor och lägg till potten (do not puree).
  3. Minska värmen och låt sjuda i 15 minuter, rör om ofta. Lägg till svartpeppar, efter smak. Denna soppa är ganska tjock, så tunn ut det med lite vatten, om du skulle vilja.
  1. Topp med salsa, strimlad ost och färsk basilika.

Se även: