Södra kyckling- och nudelsgryta

Detta recept på kyckling och nudelgryta är gjord med tärnad kokad kyckling, tomater och ost. Det är en god kycklingrätt och lätt att fixa och baka.

Du kan minska kaketiden väsentligt om du använder 2 beredda rotisserie kycklingar.

Skålen är verkligen ganska mångsidig. Tillsätt lite lättångade grönsaker till nudelblandningen i stället för eller i tillägg till svampen.

Se även
Kyckling Noodle Gryta Med Svampar

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor holländsk ugn eller stockpot täcka kycklingbitarna med vatten. Lägg till den stora skivad löken, den hackade selleri och morotbitarna. Tillsätt pepparkornen och timjankvistar, om de används. Koka upp över hög värme. Skydda, värm till låg och laga i ca 1 1/2 timme, eller tills köttet faller av benbenet.
  2. Ta bort kycklingdelarna från potten. Torka vätskorna; ta bort och kassera fasta ämnen och överskottsfett. Ställ buljongen åt sidan.
  1. När kycklingen är cool nog att hantera, ta bort köttet från benen och hugga. Kassera benen, huden och eventuellt överskjutande fett.
  2. Värm ugnen till 325 F. Lätt smörj en 2 1/2 till 3-kvarts gryta.
  3. I en stor stekpanna eller sautépanna suger du 2 koppar lök och paprika i smöret tills det är ömt. Tillsätt mjöl, rör om tills det är smidigt. Koka, rör om i ytterligare 2 minuter.
  4. Lägg gradvis 2 koppar av den reserverade buljongen till mjölblandningen. Koka, steka hela tiden tills såsen är bubblande och förtjockad. Tillsätt tomater och svampar och sätt till en simmer.
  5. Under tiden kokar nudlarna i kokande saltat vatten enligt förpackningsanvisningarna. dränera väl.
  6. I en beredd 2 1/2 till 3-Quart gryta, lager halv nudlar, hackad kyckling, sås och ost; upprepa, skapa ett annat lager.
  7. Krossa brödsmulorna med 2 msk smält smör. Strö över toppen av grytan.
  8. Baka i den förvärmda ugnen i 1 timme, eller tills krummapackningen är brunad och grytan är bubbla runt kanterna.

Du kanske också gillar

Potluck Chicken and Macaroni Bake

Savory Chicken Noodle Bake

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 934
Totalt fett 52 g
Mättat fett 25 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 170 mg
Natrium 1,656 mg
kolhydrater 66 g
Kostfiber 8 g
Protein 50 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)