Grekisk-stil öl kan kyckling

Om du älskar den citron- och oregano-smaken av grekisk mat, då kan denna öl kycklingrecept säkert bli en snabb favorit. Du kan servera med grillad potatis, grönsakskebab eller en enkel grön sallad.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera färska örter, olivolja, vitlök, salt och citronsaft i en liten skål. Det kommer att se mer ut som en pasta än en gnidning.

2. Tvätta och ta bort överflödigt fett, giblets och nacken från kyckling. Pat torka inuti och ut med pappershanddukar. Sätt på en stor skärbräda.

3.Appla hälften av gnidningen på kyckling och inuti hålrummet. Se till att du också kommer under bröstet.

4. Öppna ölburken och kassera hälften av det.

Placera kvarvarande kryddor gnugga i burken. Se till att sticka ytterligare två hål på ölburkets övre del.

5. Förvärm grillen.

6. Placera kyckling på burk, se till att den är välbalanserad. Placera fågel på grillen balanserad av ölburken. Grill över indirekt mediumvärme i 2 timmar, eller tills inre temperatur på låret är 180 grader F / 82 grader C.

7. När du har kokat, använd värmebeständig handske för att ta bort kyckling från grillen. Låt sitta (med öl kan fortfarande intakt), i 10 minuter före carving. Ta försiktigt bort ölburken och kassera. Skiv och servera kyckling med dina favoriträtter.

8. Om du vill laga mer än en fågel, dubbelfördubbla ingrediensreceptet och följ anvisningarna enligt ovan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1041
Totalt fett 60 g
Mättat fett 16 g
Omättat fett 27 g
Kolesterol 321 mg
Natrium 889 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 2 g
Protein 103 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)