Spicy Sambal-Bränd Pumpa

Till skillnad från några av dess mer smakfulla vinterkvash börjar inte pumpa packa massor av smak. Det har en ganska mild (vissa kan säga intetsägande) smaka utan blandning av kryddor som gör "pumpa krydda" allt så populärt varje fall.

Ett lager smör som mashed upp med sambal (eller någon annan chile-vitlök pasta) lägger mycket oomph till kilar av rostad pumpa . Självklart fördubblar detta recept (eller tripplar), om du är så benägen, var noga med att hålla pumpan i ett enda lager när det stekar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375F och förbered pumpan: Halva pumpan från topp till botten, skruva ut fröna och strängiga tarmar i mitten och skär varje halv i kvarter (du har 8 kilar). Använd en gaffel för att peka hål över varje kil (detta steg är viktigt eftersom hålen låter det kryddade smöret sippra in i pumpan).
  2. I en liten skål, kombinera smöret, sambal och salt. Smak, om du vill, och lägg till mer krydda eller salt, om du vill. Sprid jämn mängd mängder av det kryddade smöret på varje kil av pumpa.
  1. Ställ pumpkönorna, hudsidan ner i en stekpanna (du vill att de sitter på ett sådant sätt att smörblandningen smälter, smälter i pumpan så mycket som möjligt), sprida på vitlök och / eller timjan om använda och täcka med folie och steka i 15 minuter.
  2. Avlägsna pannan och vrid kilarna på deras sidor. Rosta 15 minuter, vrid pumpklyftorna på andra sidor, och steka tills pumpkönorna är ömma och bruna på kanterna, ytterligare 15 minuter.

* Sambal är en pasta gjord av puréed chili och vitlök. Vissa märken har andra element, till exempel vitlök, ingefära eller citrongräs - vilken version du gillar smaken av kommer att fungera i det här receptet, och vilken version av en chilepasta du tycker är också bra. Om du känner för det, fortsätt och gör din egen:

Virvel 1/4 kopp hackad och fröskalad fräsch röd chili (Thailändska fågelögelschilier används vanligen) och 1 till 2 kryddnejlika hackad vitlök i en mixer eller matberedare (eller traditionell och slipa dem i en murbruk och stall), lägg till 1 till 2 matskedar fräsch limejuice och / eller palmsocker eller brunt socker efter smak, om du vill; blanda upp saker genom att lägga till en stjälk av citrongräs (malet) eller lite riven ny ingefära .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 172
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 20 mg
Natrium 204 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 5 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)