Minutes Steak Medley: Den perfekta 15-minuters dagskvällen

Jag kallar detta recept Minute Steak Medley. Det är en rolig, lätt, snabb och billig nattmåltid som tar högst 15 minuter att förbereda. Tanken kom till mig efter att ha ätit en så kallad "bifffondue". Om du inte känner till nötköttfondue, steka du små kubbar eller remsor av nötkött i het olja och dopp dem sedan i olika såser.

För det här receptet köper jag ett par minuters biffar (även känd som kubbiff), krydda dem helt enkelt med salt och peppar, och koka dem snabbt och sätt sedan ner med en mängd såser. Du skär av en bit biff, applicera lite sås och ät den. Sedan en annan bit och en annan sås. Ju fler såser du har desto bättre.

Här handlar det om små steker eller kubbiffar. De kommer från ganska mycket var som helst på djuret så länge de är mycket tunna, benfria skär av nötkött som kan laga mat snabbt. De flesta slaktare kommer överens om att de är lurar eller runda biffar som drabbar kubbar (stötas eller körs genom en maskin med kvadratiska inslag som ger sitt namn) eller tenderer. Här är mer matlagning för två recept du kan tycka om:

Redigerad av Joy Nordenstrom, Romantic Meals 'Expert

Prova att göra ett sortiment av såser hemma med dessa rekommendationer från glädje:

Date Night har aldrig varit så lätt och läckert. Var noga med att inte koka upp nötköttet, välj minst tre såser för doppning och lägg till en enkel salladsalat för att göra detta till en smakfull och näringsrik fest. Par med ett lekfullt och ljust rött vin som en Beaujolais eller en frukt framåt Pinot Noir. Men om du föredrar lite mer kropp, servera ett glas eller en flaska Merlot från Kalifornien eller Malbec från Argentina.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Säsongssteker med salt och peppar. Grilla ena sidan i en stor stekpanna över medelhög värme tills det är brunat - ca 3 minuter. Flip biff och laga motsatt sida tills den är brunad. Torka inte över eller du riskerar att förhäda köttet.
  2. Ta bort biffar till plattor, tillsätt 2 msk smör till stekpanna och skrapa upp bruna bitar över värme. Drizzle juice på biffar.

Servera med dina favorit såser, här är några av mina såser:

A.1. Biffsås
Tigersås
Drakensås
Dale sås
Heinz 57 sås
Jack Daniels biffsås

Redigerad av Barbara Rolek