Gult tomatbehållare Recept

Gör detta färgglada och ovanliga bevara en semesterklammer i din familj. Servera den med salta rostade kött och grönsaker, eller i stället för tranbärsås med kalkon.

Receptet smakar lika bra om du använder röda tomater, men färgen är verkligen vacker när den är gjord med gula tomater.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka en koka vatten. Klipp av tomaternas stammar och placera dem i en värmebeständig kruka eller skål. Häll kokande vatten över tomaterna.
  2. När det är tillräckligt kallt att hantera, dränera, glida skinnen av tomaterna. Squish ut det mesta av den smutsiga gelén. Kassera skinn och frön.
  3. Grovhacka de skinnade, utsädede tomaterna. Rör ihop med socker och honung. Låt sitta i kylskåpet i minst två timmar eller över natten.
  1. Sterilisera 3 halvpintburkar genom att koka dem i vatten i 15 minuter. Stäng av värmen och lämna burkarna i varmt vatten tills du är redo att fylla dem.
  2. Medan burkarna steriliserar, fröer och mycket finhackade citronerna, kasserar fröna men håller skalerna ihop med massan. Citrusskalorna ger pektinet i detta recept som ger behållaren en fin gel.
  3. Skala och finhack eller gräsk ingefära. Tillsätt ingefära och citroner till övriga ingredienser i en stor kruka.
  4. Koka upp och omrör tills tillsättningspunkten nås.
  5. Ladla i steriliserade halvpintburkar som lämnar 1/2-tums huvudutrymme. Process i kokande vattenbad i 5 minuter.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 71
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)